Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Γρηγορόπουλος επέτειος: “Ο Αλέξης δεν είχε καμία συμμετοχή σε επεισόδια”, λέει η μητέρα του
ΕΛΛΑΔΑ

Γρηγορόπουλος επέτειος: “Ο Αλέξης δεν είχε καμία συμμετοχή σε επεισόδια”, λέει η μητέρα του

Γρηγορόπουλος επέτειος: Η μητέρα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου υποστήριξε ότι κατασκεύασαν μια εικόνα του Αλέξανδρου για να δημιουργηθεί άλλοθι στους δολοφόνους του.

Γρηγορόπουλος επέτειος: Έντεκα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, από το όπλο του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα. Στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου έχουν προγραμματιστεί πορείες σε τουλάχιστον 20 πόλεις, με το ενδιαφέρον της ΕΛ.ΑΣ να επικεντρώνεται, πρωτίστως, στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα. Υπενθυμίζεται ότι έχουν ληφθεί δρακόντεια μέτρα για την πορεία, ενώ η Τροχαία έχει ανακοινώσει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την Αθήνα, αλλά και για τη Θεσσαλονίκη.

Το βράδυ της Πέμπτης, η μητέρα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Τζίνα Τσαλικιάν, παραχώρησε μια εκ βαθέων συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN. «Πέρασαν 11 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου και ακόμα δεν έχω καταλάβει τον λόγο που έχασα το παιδί μου» είπε αρχικά η κυρία Τσαλικιάν. «Η δολοφονία του ήταν ένα απίστευτο γεγονός πέρα από κάθε ανθρώπινη λογική και έχει αποκτήσει έναν κοινωνικό συμβολισμό» τόνισε στη συνέχεια και προσέθεσε ότι «ο Αλέξανδρος ήταν κατά της βίας και όλα αυτά που γίνονται προσβάλουν την υστεροφημία του. Θα ήθελα όλα αυτά τα έκτροπα να αποφεύγονται καθώς προσβάλλουν την οικογένειά μας».

Η μητέρα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου υποστήριξε ότι «κατασκεύασαν μια εικόνα του Αλέξανδρου για να δημιουργηθεί άλλοθι στους δολοφόνους του. Ο Αλέξανδρος δεν είχε καμία συμμετοχή σε επεισόδια όπως ειπώθηκε τότε. Είμαι υπομονετική και ψύχραιμη. Μπορώ να διαχειρίζομαι όλα όσα συμβαίνουν με ηρεμία».

«Ένας άνθρωπος που αποκαλείται “Ράμπο” δεν μπορεί να έχει σύννομο βίο»

Η Τζίνα Τσαλικιάν αναφέρθηκε και στην πρόσφατη απόφαση του δικαστηρίου βάσει της οποίας απελευθερώθηκε ο Κορκονέας, ενώ αθωώθηκε ο -δεύτερος ειδικός φρουρός, μπροστά στη δολοφονία- Σαραλιώτης. «Η απόφαση ήταν άδικη και αναξιόπιστη για τον Αλέξανδρο. Αθώωσαν τον Σαραλιώτη και επέβαλαν στον Κορκονέα τη μικρότερη ποινή. Ένας άνθρωπος που αποκαλούνταν “Ράμπο” δεν μπορεί να έχει σύννομο βίο. Ο Σαραλιώτης άκουγε τον Κορκονέα εκείνο το βράδυ. Ανέμενα τη συγκεκριμένη τροπή της υπόθεσης καθώς κατάλαβα ότι η απόφαση ήταν προειλημμένη. Αισθάνθηκα τόσο άσχημα που δεν ήθελα να ξαναπάω στο δικαστήριο» είπε η μητέρα του Αλέξανδρου.

Μάλιστα, εξέφρασε την πικρία της για το γεγονός ότι δεν υπήρξε ενδιαφέρον από τον κόσμο για αυτή την απόφαση. «Δεν είδα μια διαμαρτυρία, μια ειρηνική εκδήλωση, κάτι που να εκφράζει την οργή της κοινής γνώμης. Ανέμενα τη συγκεκριμένη τροπή της υπόθεσης από την πρώτη στιγμή που μπήκα στο δικαστήριο, καθώς κατάλαβα ότι η απόφαση ήταν προειλημμένη. Είδα μεροληψία, αδιαφορία έως και περιφρόνηση. Αισθάνθηκα τόσο άσχημα που δεν ήθελα να ξαναπάω σε συνεδριάσεις του Εφετείου Λαμίας» είπε χαρακτηριστικά.

Τζίνα Τσαλικιάν: Περιμένω από τον Αρειο Πάγο να αποδοθεί δικαιοσύνη

Η μητέρα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου συγκλόνισε όταν περιέγραψε το τηλεφώνημα του Κορκονέα, προς τη σύζυγό του, αμέσως μετά τη δολοφονία. Οπως εξήγησε, ο Κορκονέας είπε στη σύζυγό του από το τηλέφωνο «κάτι συνέβη στη δουλειά, φάτε και θα αργήσω». Αυτό το «κάτι» ήταν η δολοφονία του γιου της, είπε.

«Περιμένω από τον Αρειο Πάγο να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον Αλέξανδρο. Καμία τιμωρία δεν είναι αρκετή για αυτό που συνέβη. Ο Κορκονέας είναι αμετανόητος και θυμωμένος επειδή μπήκε φυλακή. Είναι υποκριτής καθώς ενόψει της απόφασης του εφετείου εκδήλωσε το υποκριτικό ενδιαφέρον να με συναντήσει. Με αηδίασε αυτό το ενδεχόμενο. Θεωρώ ότι θέλει να εξακολουθεί να ζει απερίσπαστος τη ζωή του χωρίς τύψεις στη ζωή του» υπογράμμισε στη συνέχεια.

Αμέσως μετά, η μητέρα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου είπε ότι ο γιος της ήταν ιδιαίτερα συνδεδεμένος μαζί της και πως το μοιραίο βράδυ είχαν κανονίσει να τον πάρει, με το αυτοκίνητό της, μαζί με έναν φίλο του, στις 21:00 από τα Εξάρχεια.

«Ξέρετε πολλούς αντιεξουσιαστές να περιμένουν τη μαμά τους να περιμένουν να τους πάρει από το κέντρο της Αθήνας;» διερωτήθηκε. «Θα ήθελα να γίνεται ένα ετήσιο μνημόσυνο με σεβασμό στην ψυχή του Αλέξανδρου» τόνισε καταλήγοντας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις