Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης – Ερντογάν Λονδίνο: Η χειραψία και το “θανατηφόρο” βλέμμα πριν τη συνάντηση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης – Ερντογάν Λονδίνο: Η χειραψία και το “θανατηφόρο” βλέμμα πριν τη συνάντηση

Μητσοτάκης - Ερντογάν Λονδίνο: Η τουρκική προεδρία ανάρτησε δύο φωτογραφίες στον λογαριασμό της στο Twitter, με τη χειραψία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ερντογάν.

Μητσοτάκης – Ερντογάν Λονδίνο: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, στο Λονδίνο.  Το ραντεβού των δύο ηγετών πήγε λίγο πιο πίσω, καθώς υπήρξε καθυστέρηση στο γεύμα που παρέθεσε ο Τραμπ σε ηγέτες και στο οποίο συμμετείχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η τουρκική προεδρία ανάρτησε δύο φωτογραφίες στον λογαριασμό της στο Twitter, με τη χειραψία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ερντογάν, αλλά και τις αντιπροσωπίες των δύο χωρών.

Η συνάντηση δεν είναι τετ α τετ όπως ζήτησε η Αθήνα αλλά μεταξύ πλήρους ελληνικής και τουρκικής αντιπροσωπείας σε σχηματισμό 1+5, όπως αντιπρότεινε η πλευρά των Τούρκων. Στην ελληνική αντιπροσωπεία υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη συμμετέχουν επίσης οι υπουργοί Εξωτερικών, Εθνικής Άμυνας και η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Αλεξάδρα Παπαδοπούλου, ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Αλάξανδρος Διακόπουλος και ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Δημήτρης Τσιόρδας, ενώ αντίστοιχη αναμένεται και η σύνθεση της τουρκικής αντιπροσωπείας υπό τον Ταγίπ Ερντογάν. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, της συνάντησης δεν θα επακολουθήσουν δηλώσεις.

Μητσοτάκης – Ερντογάν: Το tweet του Νίκου Δένδια

«Στη συνάντηση του Έλληνα Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της επετειακής Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ για τα 70 χρόνια από την ίδρυση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, στο Λονδίνο», έγραψε ο Νίκος Δένδιας, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Μητσοτάκης – Ερντογάν: Αναμένουμε σεβασμό, είπε ο πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, υπογράμμισε το ρόλο της Ελλάδας ως αξιόπιστου εταίρου και σημαντικού πυλώνα για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Αναφερόμενος στις ανακοινώσεις περί του μνημονίου Τουρκίας-Λιβύης, διεμήνυσε ότι η προώθηση διεθνών συμφωνιών οι οποίες παραβιάζουν κατάφωρα τόσο το διεθνές δίκαιο όσο και τα νόμιμα δικαιώματα των χωρών του ΝΑΤΟ, αντίκειται σαφώς στο πνεύμα συνεργασίας και στις θεμελιώδεις αρχές στις οποίες στηρίζεται η Συμμαχία.

Τόνισε δε ότι η χώρα μας αναμένει από τους γείτονές της να επιδείξουν σεβασμό για τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας απέχοντας από ενέργειες και δηλώσεις που θέτουν σε κίνδυνο τις σχέσεις καλής γειτονίας και τη διατήρηση της περιφερειακής ασφάλειας.

Δείτε ακόμη

Ο Τραμπ ακύρωσε τη συνέντευξη Τύπου στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις