Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Μεταναστευτικό: Κίνδυνος-θάνατος από μέλη κυκλωμάτων διακίνησης
ΕΛΛΑΔΑ

Μεταναστευτικό: Κίνδυνος-θάνατος από μέλη κυκλωμάτων διακίνησης

Μεταναστευτικό: Συνελήφθη διακινητής αφού το όχημά του καρφώθηκε σε πινακίδα και βρέθηκε μέσα στα δέντρα.

Μεταναστευτικό: Κίνδυνος θάνατος τόσο για τους μεταφερόμενους, όσο και άλλους ανύποπτους οδηγούς, αποδεικνύονται τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότερο μέλη κυκλωμάτων διακινητών παράτυπων μεταναστών. Όπως προκύπτει από την έρευνα των υποθέσεων από την αστυνομία στη μεθόριο, οι περισσότεροι μπαίνουν τη θέση του οδηγού των οχημάτων, χωρίς να διαθέτουν καν άδεια οδήγησης, χωρίς δηλαδή καλή γνώση του αντικειμένου. Έτσι, είναι συχνές οι ανατροπές των οχημάτων όπου στοιβάζονται οι παράτυποι μετανάστες που ζουν σε διαρκή κίνδυνο και πολλοί έχουν χάσει τη ζωή τους η έχουν τραυματισθεί σοβαρά.

Αυτή τη φορά, οι αστυνομικοί, εντόπισαν διακινητή, όταν το όχημα που οδηγούσε καρφώθηκε σε μεγάλη πληροφοριακή πινακίδα, λόγω των αδέξιων χειρισμών του ίδιου. Συνέβη στην επαρχιακή Οδό Πολυάνθου – Ιάσμου, όπου οι αστυνομικοί βρήκαν το όχημα να έχει καταλήξει μετά την πρόσκρουση σε συστάδα δέντρων, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός. Ο οδηγός – διακινητής, αναφέρει η Αστυνομία, επιχείρησε να διαφύγει πεζός. Όμως, ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη από τους αστυνομικούς, ενώ σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου διαπιστώθηκε ότι μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Μεταναστευτικό: Δεν είχε άδεια οδήγησης

Ο 30χρονος, συμπληρώνει η Αστυνομία, «στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης και κατείχε μία πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης των αρχών της Γεωργίας». Σε άλλη πτυχή της συνεχιζόμενης διακίνησης έναντι αμοιβής παράτυπων μεταναστών, οι συνοριακοί μπλόκαραν δύο ρυμουλκά μετά ρυμουλκομένων, μέσα σε κρύπτες των οποίων μεταφέρονταν συνολικά 24 παράτυποι μετανάστες που προέρχονταν από την Τουρκία. Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, συνοριακοί των Φερών, συνέλαβαν ημεδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί φορτηγό και να μεταφέρει, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας δεκατρείς μη νόμιμους μετανάστες. Σημειώνεται ότι ο δράστης κατηγορείται επίσης για πλαστογραφία, καθώς όχημα έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Έντεκα παράτυπους μετανάστες

Στη δεύτερη περίπτωση, συνέλαβαν αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί ίδιου τύπου φορτηγό και να μεταφέρει στην ενδοχώρα έντεκα μη νόμιμους μετανάστες. Κατασχέθηκαν τα παραπάνω φορτηγά, οι πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας και το χρηματικό ποσό 255 ευρώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις