Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Αυτοκίνητο έπεσε σε μαθητές: Τραγωδία στο Έσεξ, συνελήφθη ο οδηγός
ΚΟΣΜΟΣ

Αυτοκίνητο έπεσε σε μαθητές: Τραγωδία στο Έσεξ, συνελήφθη ο οδηγός

Αυτοκίνητο έπεσε σε μαθητές: Ένα αγόρι 12 ετών έχασε τη ζωή του και ακόμη πέντε άτομα τραυματίστηκαν, μεταξύ αυτών τρεις ανήλικοι, στο Έσεξ.

Αυτοκίνητο έπεσε σε μαθητές: Τον άνδρα που έπεσε πάνω σε παιδιά με το αυτοκίνητό του στο Εσεξ, ταυτοποίησε και συνέλαβε η αστυνομία. Ο 51χρονος Τέρι Γκλόβερ φέρεται να είναι ο δράστης του δυστυχήματος έξω από σχολείο στο Λόουτον, όπου σκοτώθηκε ένας 12χρονος μαθητής και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν. Το περιστατικό δεν αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατική ενέργεια, ωστόσο στην αστυνομία θεωρούν πως ο δράστης έπεσε σκόπιμα πάνω στους μαθητές. Τα μεσάνυχτα τον εντόπισαν, όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία και τον ανακρίνουν.

Ο Γκλόβερ έπεσε πάνω στα παιδιά με το αυτοκίνητό του, σκοτώνοντας τον 12χρονο, ενώ τραυματίες είναι ακόμη δύο αγόρια 15 ετών, ένας 13 ετών, καθώς και ένας 53χρονος. Κανένας από τους πέντε δεν έχει τραυματιστεί σοβαρά. Ένας πατέρας που είδε το περιστατικό, είπε ότι το αυτοκίνητο πέρασε στο πεζοδρόμιο, βλέποντας την φίλη της κόρης να χτυπά στο καπό. Η κόρη του χτυπήθηκε ελαφρά από τον καθρέφτη, όπως είπε, με τον οδηγό να μη σταματά και να φεύγει από το σημείο με ταχύτητα. Ένα άλλο παιδί ανέφερε πως δευτερόλεπτα πριν χτυπήσει τα έξι άτομα, πατούσε γκάζι, δείχνοντας πως έκανε σκόπιμα την ενέργεια αυτή.

Δημοσιογράφος της Daily Mirror δημοσίευσε βίντεο από το σημείο, αναφέροντας πως η αστυνομική παρουσία είναι έντονη. Επιπλέον, ανέφερε πως το αυτοκίνητο ανέβηκε στο πεζοδρόμιο και έπεσε πάνω στα παιδιά. Ένας γονέας, η κόρη του οποίου παρασύρθηκε από το αυτοκίνητο, είπε στο Essex Live ότι «ένα Ford KA ανέβηκε στο πεζοδρόμιο από πίσω της» και χτύπησε δύο αγόρια.«Ήταν φρικτό να το βλέπεις. Όλοι έπαθαν σοκ». Σύμφωνα με τον μάρτυρα, το αυτοκίνητο δεν σταμάτησε, αλλά συνέχισε την πορεία του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις