Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Συνέδριο ΝΔ 2019 Σαμαράς: Το «λαθρομεταναστευτικό» μπορεί να λυθεί μόνο με κλειστά κέντρα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέδριο ΝΔ 2019 Σαμαράς: Το «λαθρομεταναστευτικό» μπορεί να λυθεί μόνο με κλειστά κέντρα

Συνέδριο ΝΔ 2019 Σαμαράς: Ο Αντώνης Σαμαράς, κατά την ομιλία του στο 13ο συνέδριο της Νεας Δημοκρατίας μίλησε μεταξύ άλλων για τα ελληνοτουρκικά, το προσφυγικό, καθώς και τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Συνέδριο ΝΔ 2019 Σαμαράς: Αποστάσεις από την κυβερνητική πολιτική σε καίρια ζητήματα τήρησε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας από το βήμα του Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Σαμαράς επέμεινε να μιλάει για «λαθρομεταναστευτικό» πρόβλημα που μπορεί να λυθεί μόνον με κλειστά κέντρα, τάχθηκε υπέρ της αποδέσμευσης της χώρας μας από τη Συμφωνία των Πρεσπών, χαρακτήρισε «ευθεία απειλή» τις κινήσεις της Τουρκίας, ενώ, φωτογραφίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να υπάρξει συναίνεση με όσους έστησαν σκευωρίες.

«Πριν ένα χρόνο ακριβώς χρόνο σας είχα πει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός και έγινε. Σας είχα πει ότι δεν αρκεί να κερδίσουμε, αλλά πρέπει να κερδίσουμε καθαρά για να κυβερνήσουμε με λυμένα χέρια. Και αυτό έγινε», ανέφερε ξεκινώντας την ομιλία του στο συνέδριο της ΝΔ, ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς. Όπως είπε «όλα αυτά συνέβησαν γιατί όλοι μαζί παλέψαμε ενωμένοι. Δεν λύσαμε τα προβλήματα της χώρας επειδή έφυγε η χειρότερη κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μας άφησε καμένη γη, αλλά ναρκοθετημένη γη». Ο πρώην πρωθυπουργός έκανε αναφορά στα μέχρι τώρα πεπραγμένα της κυβέρνησης, λέγοντας πως επικρατεί δυσαρέσκεια σε ένα και μόνο πράγμα. Στο προσφυγικό. «Έκανε άριστα η κυβέρνηση που διευκρίνισε από την αρχή ότι η συντριπτική πλειοψηφία αυτών που βρίσκονται στη χώρα δεν είναι πρόσφυγες, αλλά λαθομετανάστες», τόνισε.

Συνέδριο ΝΔ 2019: Live
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις