Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τσαβούσογλου – “Μακεδονία”: Επιμένει στον όρο, σε μήνυμά του προς τα Σκόπια
ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ

Τσαβούσογλου – “Μακεδονία”: Επιμένει στον όρο, σε μήνυμά του προς τα Σκόπια

Τσαβούσογλου - "Μακεδονία": «Κύριε πρέσβη της Μακεδονίας, ας με συγχωρέσουν οι Έλληνες φίλοι μας που ακόμη λέω "Μακεδονία"», ήταν η φράση του Μελβούτ Τσαβούσογλου που προκάλεσε αντιδράσεις

Τσαβούσογλου – “Μακεδονία”: Σε μια νέα προκλητική δήλωση, αναφορικά με το ζήτημα της ονομασίας της Βόρειας Μακεδονίας, προέβη ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Κατά τη διάρκεια ενός διπλωματικού τουρνουά γκολφ, που διοργάνωσε το τουρκικό ΥΠΕΞ, ο Τσαβούσογλου μίλησε για το πρόσφατο «ναυάγιο» των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Βόρειας Μακεδονίας, χρησιμοποιώντας τον όρο «Μακεδονία», δίχως τον γεωγραφικό προσδιορισμό.

«Κύριε πρέσβη της Μακεδονίας, και ας μην ενοχληθούν οι Έλληνες φίλοι που ακόμα λέω Μακεδονία, γιατί αλλάξατε το όνομά σας; Για να μπείτε στο ΝΑΤΟ και να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις ένταξης στην ΕΕ. Η ΕΕ, δυστυχώς, απέτυχε να τηρήσει την υπόσχεσή της» τόνισε χαρακτηριστικά ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ασκώντας κριτική στη στάση των Ευρωπαίων.
Καταλήγοντας, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ευχαρίστησε τον πρέσβη της Βόρειας Μακεδονίας στην Άγκυρα, Ζβόνκο Μουτζούνσκι για τη συνεργασία και τη συνδρομή που παρέχει στην Τουρκία.

Τσαβούσογλου: Θα προστατεύσουμε την «τουρκική» μουσουλμανική μειονότητα στην Ελλάδα

Λίγες ημέρες πριν, επανέλαβε τα περί τουρκικής μουσουλμανικής μειονότητας στην Ελλάδα, έπειτα από τη συνάντησή του με τους «ψευδομουφτήδες» της Κομοτηνής και της Ξάνθης. Ο Τσαβούσογλου υποδέχθηκε στην οικία του τον Ιμπραχίμ Σερίφ και τον Αχμέτ Μετέ, τους «εκλεγμένους» και όχι διορισμένους (και αναγνωρισμένους) από το ελληνικό κράτος μουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης. Μάλιστα, δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Twitter και φωτογραφίες από τη συνάντηση.

«Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα δικαιώματα της μουσουλμανικής τουρκικής μειονότητας στην Ελλάδα, που προκύπτουν από τις Συνθήκες της Αθήνας και της Λωζάνης», έγραψε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην ανάρτησή του και άφησε αιχμές κατά της Ελλάδας για τη στάση απέναντι στους «εκλεγμένους» μουφτήδες, αναφέροντας: «Επαναλάβαμε τη στήριξή μας στον μουφτή της Κομοτηνής Ιμπραχίμ Σερίφ και τον μουφτή της Ξάνθης Αχμέτ Μετέ, που δεν λυγίζουν στην καταπίεση».

Δείτε ακόμη

Η Αθήνα βάζει στη θέση του τον Ερντογάν 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις