Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

21

Μαρτίου 2023

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Συνέδριο ΝΔ 2019: Ο Αντόνιο Λόπεζ καταδικάζει την τουρκική προκλητικότητα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέδριο ΝΔ 2019: Ο Αντόνιο Λόπεζ καταδικάζει την τουρκική προκλητικότητα

Συνέδριο ΝΔ 2019: Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση διεθνοποιεί συνεχώς την αυξανόμενη προκλητικότητα της Τουρκίας, ο γενικός γραμματέας του ΕΛΚ στέκεται στο πλευρό της Αθήνας.

Συνέδριο ΝΔ 2019: Μήνυμα καταδίκης της προκλητικότητας της Τουρκίας με αφορμή και τη σύμπλευση Άγκυρας-Τρίπολης έστειλε ο γενικός γραμματέας του ΕΛΚ, Αντόνιο Λόπεζ- Ιστουρίθ, από το βήμα του 13ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας. Μάλιστα, στελέχη της ΝΔ επισήμαιναν ότι με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο η ηγεσία της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς στέκεται στο πλευρό της Ελλάδας και κατηγορεί ανοιχτά την Τουρκία για τις προκλήσεις της εις βάρος της ελληνικής και της κυπριακής πλευράς. Και προσέθεταν ότι δεν έχουν δει κάτι ανάλογο από πλευράς των ευρωπαϊκών κομμάτων που στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα. Αντιθέτως σιωπούν για ένα θέμα που δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά και την Ευρώπη στο σύνολο της.

Ο Αντόνιο Λόπες-Ιστουρί ανέφερε μεταξύ άλλων: «Φίλες και φίλοι, δεν είμαστε λαϊκιστές. Αυτό κάνει την αποστολή μας πιο δύσκολη, αλλά κάνει και τις νίκες μας πιο ανταποδοτικές. Κάποιοι θα μας χαρακτηρίσουν ως βαρετούς και ανάξιους πρωτοσέλιδων. Ας είναι. Εμείς θα συνεχίσουμε την αποστολή μας, να υπερασπιζόμαστε την δημοκρατία, την ελευθερία, την αξιοπρέπεια, στην Ευρώπη και παραπέρα. Θα καταγγέλλουμε την δίωξη της ελευθερίας του τύπου όπου και αν συμβαίνει. Και θα σταθούμε δίπλα στην Κύπρο, στον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Δημοκρατικό Συναγερμό, με όλη την οικογένεια του ΕΛΚ.

Θα συνεχίζουμε να καταδικάζουμε τις παράνομες γεωτρήσεις της Τουρκίας στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου, που υποβαθμίζουν και τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού. Θεωρούμε ακόμα ως αυθαίρετες, παράνομες και μη αποδεκτές τις πρόσφατες ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένου του παράνομου Μνημονίου Συνεργασίας με την Λιβύη αλλά και την ρηματική διακοίνωση της Τουρκίας στον ΟΗΕ με συντεταγμένες μονομερώς ορισμένες που παραβιάζουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στις θαλάσσιες αυτές ζώνες».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις