Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

21

Μαρτίου 2023

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Συνέδριο ΝΔ 2019 Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση υπηρετεί την Ελλάδα και τον Έλληνα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέδριο ΝΔ 2019 Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση υπηρετεί την Ελλάδα και τον Έλληνα

Συνέδριο ΝΔ 2019 Μητσοτάκης: «Ο αγώνας μας δικαιώθηκε», ανέφερε, τονίζοντας ότι «η ΝΔ έχει την υπεροχή συσπειρώνοντας τα πιο δυναμικά στοιχεία της κοινωνίας».

Συνέδριο ΝΔ 2019 Μητσοτάκης: «Νέα χώρα: νέο κράτος εντός και εκτός συνόρων, νέοι ορίζοντες για μια νέα Ελλάδα, νέες απαντήσεις από νέα μυαλά», ήταν το μήνυμα που εξέπεμψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανοίγοντας χθες το βράδυ το 13ο, πανηγυρικό, συνέδριο της Ν.Δ., επιλέγοντας να κάνει τον πολιτικό απολογισμό των πρώτων μηνών της κυβερνητικής θητείας. Ο πρωθυπουργός, έκανε αναφορές τόσο στον Κωνσταντίνο Καραμανλή όσο και στον Ελευθέριο Βενιζέλο: μιας παράταξης, της οποίας, όπως είπε «το ιδεολογικό και πολιτικό μέτωπο παραμένει ενεργό και ανοικτό».

«H μεγάλη πολιτική αλλαγή δεν θα μπορούσε να συντελεστεί αν η παράταξη δεν ακολουθούσε αυτό που πρότεινα από την πρώτη στιγμή που με εκλέξατε πρόεδρο: να έχει άγκυρα την παράδοσή της, πυξίδα της την πρόοδο και καύσιμα την ανανέωση και την τολμηρή σκέψη. Κατάφερε, έτσι, να φέρει κοντά της ανθρώπους από διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες, αλλά με έναν κοινό στόχο: την προκοπή της χώρας», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, κάνοντας αναφορά με αυτό τον τρόπο σε όσους, πέραν των κομματικών τειχών, συντάχθηκαν με τη Ν.Δ. και την κυβέρνηση.

Συνέδριο ΝΔ 2019 Μητσοτάκης: Αλήθεια και ειλικρίνεια

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο πρωθυπουργός στη θέση του κόμματος και της κυβέρνησης στο ευρωπαϊκό σύστημα, μιλώντας για «την ισχυρότερη κυβέρνηση στην Ευρώπη, ενώ η Ν.Δ. είναι το μεγαλύτερο σε οργάνωση κεντροδεξιό κόμμα, το πρώτο που νίκησε τον λαϊκισμό, όχι αντιγράφοντας τις μεθόδους του, αλλά αντιμετωπίζοντας την ουσία του». Ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε ότι κατευθυντήριοί του θα παραμείνουν η αλήθεια και η ειλικρίνεια, ενώ έκανε αυτοκριτική για τις όποιες αστοχίες της κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι «δεν θα κρύψουμε από τον λαό τις δυσκολίες που συναντάμε, ούτε θα αρνηθούμε τα ολισθήματα». «Κάποια από τα τελευταία, μάλιστα, εγώ πρώτος θα αναγνωρίσω και θα σπεύσω να θεραπεύω», σημείωσε χαρακτηριστικά, διαμηνύοντας, ωστόσο, προς την προηγούμενη κυβέρνηση ότι δεν υπάρχει συμψηφισμός: «Ποτέ δεν θα εξισώσουμε τις λίγες και μικρές αστοχίες του παρόντος με τα πολλά και μεγάλα εγκλήματα του παρελθόντος».

Εμμένοντας στη σημασία που έχει το αποτέλεσμα για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν ακολουθεί ένα πρόγραμμα επειδή είναι τεχνοκρατικά άρτιο, αλλά επειδή «υπηρετεί την Ελλάδα και τον Έλληνα». Λέγοντας το δικό του «απεταξάμην» στην εξίσωση προς τα κάτω, ο πρόεδρος της Ν.Δ. υπογράμμισε ότι «εμείς πρεσβεύουμε το αντίθετο: ίσο δικαίωμα στην πρόοδο σημαίνει ίσες ευκαιρίες για όλους», ενώ μίλησε για κοινωνική αλληλεγγύη, προσθέτοντας ότι «καμιά φιλελεύθερη και προοδευτική πολιτεία δεν ανέχεται πολίτες να ωθούνται στο περιθώριο».

Συνέδριο ΝΔ 2019 Μητσοτάκης: Η Ελλάδα, πολύτιμος συνεργάτης

«Ανάπτυξη για όλους» ήταν το προεκλογικό σύνθημα της Ν.Δ. που επανέλαβε ο κ. Μητσοτάκης, δίνοντας έμφαση στο ότι σε αυτό βρίσκεται ο ιδεολογικός πυρήνας της Ν.Δ.: «παραγωγή νέου πλούτου που θα μοιράζεται δίκαια». Ταυτόχρονα, περιέγραψε την εικόνα μιας χώρας που ανακτά την αξιοπιστία της, καθώς, όπως είπε, «η Ελλάδα λογίζεται αλλιώς, όχι μόνο σαν αξιόπιστος συνομιλητής, πολύτιμος εταίρος και αναγκαίος σύμμαχος, αλλά ως ισότιμος συνεργάτης».

Μήνυμα απηύθυνε ο πρωθυπουργός και για το μεταναστευτικό/προσφυγικό, τονίζοντας ότι η πολιτική της χώρας έχει αλλάξει, αλλά και –απευθυνόμενος προς τοπικούς φορείς και παράγοντες– ότι το πρόβλημα ήλθε για να μείνει, γι’ αυτό «όλοι πρέπει να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων, μοιραζόμενοι αναλογικά το βάρος που σηκώνει η χώρα».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις