Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

04

Ιουλίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ταξιδιωτική οδηγία ΗΠΑ για Ελλάδα: Η Πρεσβεία εφιστά την προσοχή στους πολίτες
ΕΛΛΑΔΑ

Ταξιδιωτική οδηγία ΗΠΑ για Ελλάδα: Η Πρεσβεία εφιστά την προσοχή στους πολίτες

Ταξιδιωτική οδηγία ΗΠΑ για Ελλάδα: Σημειώνεται ότι η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα εκδίδει κάθε χρόνο σχετική ανακοίνωση.

Ταξιδιωτική οδηγία ΗΠΑ για Ελλάδα: Με ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου η Αμερικανική Πρεσβεία στην Ελλάδα, εφιστά την προσοχή στους Αμερικανούς πολίτες οι οποίοι θα επισκεφθούν την Ελλάδα την περίοδο των Χριστουγέννων για τον φόβο τρομοκρατικών επιθέσεων. Στην οδηγία της η πρεσβεία των ΗΠΑ ενημερώνει ότι τα μέτρα ασφαλείας στην Ελλάδα παραμένουν αυξημένα. Αναφέρεται δε στην δράση των διεθνών τρομοκρατικών οργανώσεων και μεμονωμένων εξτρεμιστών στην Ευρώπη και υπογραμμίζει ότι επικεντρώνονται σε τοποθεσίες όπως Χριστουγεννιάτικες αγορές, εμπορικά κέντρα κλπ στόχους που συχνάζουν τουρίστες. Σημειώνεται ότι η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα εκδίδει κάθε χρόνο σχετική ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας

Συμβάν: Κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, τα μέτρα ασφαλείας στην Ελλάδα, παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, εξαιτίας των συνεχιζόμενων απειλών που παρουσιάζουν διεθνικές τρομοκρατικές οργανώσεις και μεμονωμένα άτομα τα οποία εμπνέονται από βίαιη εξτρεμιστική ιδεολογία, σε όλη την Ευρώπη.

Οι βίαιοι εξτρεμιστές, συνεχίζουν να εστιάζουν σε τοποθεσίες όπως χριστουγεννιάτικες αγορές, εμπορικά κέντρα, αεροδρόμια, νυκτερινά καταστήματα διασκέδασης, τοποθεσίες (θρησκευτικής) λατρείας, κόμβους μεταφορών και άλλους στόχους στους οποίους συχνάζουν τουρίστες.»

Οδηγίες

«Να είστε σε συνεχή επαγρύπνηση σε εορταστικά δρώμενα και φεστιβάλ, σε χώρους θρησκευτικής λατρείας και σε πολυσύχναστα μέρη.
Αναθεωρήστε τα δικά σας προσωπικά μέτρα ασφάλειας.
Να επιθεωρείτε συχνά τον περιβάλλοντα χώρο στον οποίο κινείστε.
Να ενημερώνεστε από τα τοπικά ΜΜΕ για τυχόν εξελίξεις».

Δείτε την ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις