Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Σεισμός Αλβανία νέα: Ο Ερντογάν κάλεσε τον «ισλαμικό κόσμο» να βοηθήσει
ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός Αλβανία νέα: Ο Ερντογάν κάλεσε τον «ισλαμικό κόσμο» να βοηθήσει

Σεισμός Αλβανία νέα: Σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής απολογισμό, τουλάχιστον 35 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και περισσότεροι από 650 έχουν τραυματιστεί.

Σεισμός Αλβανία νέα: Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε τον «ισλαμικό κόσμο» να στηρίξει την Αλβανία που επλήγη από τον σεισμό των 6,4 Ρίχτερ. Η γειτονική χώρα μετράει ακόμη θύματα, με τον Τούρκο Πρόεδρο μέσω της αλβανικής φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Shqiptarja, να κάνει κάλεσμα στους μουσουλμάνους να βοηθήσουν την Αλβανία. «Καλώ τον ισλαμικό κόσμο να υποστηρίξει την Αλβανία. Πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε κοντά στην Αλβανία όσον αφορά τα κατεστραμμένα κτίρια, κάτι που είναι ιδιαίτερο καθήκον του Οργανισμού Ισλαμικής Ανάπτυξης», είπε ο Ερντογάν που πρόσθεσε στις δηλώσεις του: «Πιστεύω ότι είναι πολύ χρήσιμο να κάνουμε αυτό το βήμα. Είναι καθήκον αδελφοσύνης, είναι απαραίτητο να κάνουμε αυτό το βήμα».

Σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής απολογισμό, τουλάχιστον 35 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και περισσότεροι από 650 έχουν τραυματιστεί. Τα σωστικά συνεργεία δίνουν μία εξαιρετικά δύσκολη και άνιση μάχη με τον χρόνο, την ώρα που οι μετασεισμοί έχουν ξεπεράσει τους 350, ενώ όσο περνούν οι ώρες, οι πιθανότητες να ανασυρθούν ζωντανοί οι αγνοούμενοι λιγοστεύουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άνθρωποι που βρίσκονται κάτω από τα ερείπια υπολογίζονται σε πάνω από 20, μεταξύ αυτών τρεις πολυμελείς οικογένειες Από τις επιχειρήσεις διάσωσης τουλάχιστον 45 άνθρωποι έχουν ανασυρθεί ζωντανοί, ενώ σωστικά συνεργεία από 11 χώρες -μεταξύ αυτών και η Ελλάδα- επιχειρούν σε έξι σημεία σε Δυρράχιο και Θουμάνα για τον απεγκλωβισμό ανθρώπων που βρίσκονται κάτω από τα συντρίμμια.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις