Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Επίδομα για δωρεάν εισιτήρια: 100 ευρώ σε φοιτητές υπό όρους
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα για δωρεάν εισιτήρια: 100 ευρώ σε φοιτητές υπό όρους

Επίδομα για δωρεάν εισιτήρια: Tο Yπουργικό ενέκρινε φοιτητικό επίδομα ύψους 100 ευρώ για κάθε φοιτητή για κάλυψη μέρους του αεροπορικού εισιτηρίου και αφορά  αυτούς που φοιτούν σε πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Επίδομα για δωρεάν εισιτήρια: Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε σήμερα την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στα σχολικά κτήρια, ανακοίνωσε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Χαμπιαούρης. Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Χαμπιαούρης είπε ότι σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο «ενέκρινε την προκαταρκτική συμφωνία ανάμεσα στο Υπουργείο και την ΑΗΚ για την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων στα δημόσια σχολικά κτήρια. Επίσης, το Yπουργικό ενέκρινε φοιτητικό επίδομα ύψους 100 ευρώ για κάθε φοιτητή για κάλυψη μέρους του αεροπορικού εισιτηρίου και αφορά  αυτούς που φοιτούν σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, νοουμένου ότι θα καλύπτουν τα συγκεκριμένα μόρια που είναι 20».

Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση των μαθητών για αποχή από τα μαθήματα τους, ο κ. Υπουργός είπε ότι «σέβομαι τις αποφάσεις της ΠΣΕΜ. Ωστόσο έχει ολοκληρωθεί ο χρόνος των τετραμήνων και των διαγωνισμάτων αυτή τη στιγμή και δεν χρειάζεται να δημιουργούνται οποιεσδήποτε αναστατώσεις στα σχολεία. Αύριο ολοκληρώνεται η φάση των τετραμήνων. Μέσα στον Δεκέμβριο θα έχουν τα παιδιά να γράψουν, να εξεταστούν, να αξιολογηθούν σε τέσσερα 90λεπτα διαγωνίσματα, όλο τον Δεκέμβριο».

Φωτοβολταϊκά συστήματα στα σχολεία: Το κόστος εγκατάστασης για τα 428 σχολεία ανέρχεται στα 9,6 εκατομμύρια ευρώ

Σύμφωνα με τα όσα πληροφορείται η Offsite με χρηματοδότηση από την ΑΗΚ θα γίνει η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε 428 δημόσια σχολικά κτήρια. Πιο συγκεκριμένα, το κόστος εγκατάστασης για τα 428 σχολεία ανέρχεται στα 9,6 εκατομμύρια ευρώ τα οποία θα χρηματοδοτήσει η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου, με το Υπουργείο Παιδείας να αποκληρώνει αυτό το ποσό – λόγω και της εξοικονόμησης μετά την εγκατάσταση – σε μια περίοδο 20 ετών.

Αυτά τουλάχιστον είναι μερικά από τα σημεία που συμπεριλαμβάνονται στην προκαταρτική συμφωνία μεταξύ Υπουργείου Παιδείας και ΑΗΚ. Η προκαταρτική συμφωνία – που προνοεί την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων συμψηφισμού μετρήσεων (net metering) σε 428 δημόσια σχολικά κτήρια – μεταξύ Υπουργείου Παιδείας και ΑΗΚ θα τεθεί ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου προς έγκριση στις 27 Νοεμβρίου. Συμφωνία η οποία αναμένεται πως θα εγκριθεί. Να σημειώσουμε πως μέχρι στιγμής υπάρχουν εγκατεστημένα φωτοβολταϊκά συστήματα σε 112 σχολεία.

Ε

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις