Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Γηρυόνης κακοκαιρία: Νεκροί, καταστροφές και κλειστοί δρόμοι
ΕΛΛΑΔΑ

Γηρυόνης κακοκαιρία: Νεκροί, καταστροφές και κλειστοί δρόμοι

Γηρυόνης κακοκαιρία: «Σαρώνει» τα πάντα στο πέρασμά της η φονική κακοκαιρία «Γηρυόνης».

Γηρυόνης κακοκαιρία: Τέσσερις νεκροί και ανυπολόγιστες καταστροφές μετράει η κακοκαιρία «Γηρυόνης» στην ελληνική επικράτεια μέσα σε διάστημα δύο ημερών, με τις προβλέψεις πάντως να κάνουν λόγο για βελτίωση του καιρού από σήμερα. Παράλληλα, συνεχίζονται τα προβλήματα που προκάλεσε στο πέρασμά του στους νομούς Ημαθίας και Χαλκιδικής. Στον Nομό Ημαθίας έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων μεταξύ Βέροιας και Λαζοχωρίου και στον δρόμο μεταξύ Μακροχωρίου και Ταγαροχωρίου, λόγω ανόδου της στάθμης του ποταμού Τριποτάμου. Στη Χαλκιδική συνεχίζεται η διακοπή κυκλοφορίας στο 31ο χλμ επαρχιακής οδού Πολυγύρου – Ιερισσού, στο Πλατανόρεμα, όπου σημειώθηκε καθίζηση του οδοστρώματος. Η κυκλοφορία έχει διακοπεί και στην παραλιακή οδό του οικισμού Γαλήνη, αλλά και στο 1ο  χλμ. Ολυμπιάδος – Βαρβάρας.

Από την κακοκαιρία «Γηρυόνης» δοκιμάστηκαν για δεύτερη φορά μέσα σε λίγα 24ωρα η Χαλκιδική και η Θάσος. Οι σφοδρές βροχοπτώσεις που έπληξαν τις δύο παραπάνω περιοχές είχαν ως αποτέλεσμα δρόμοι να μετατραπούν σε ποτάμια, σπίτια να πλημμυρίσουν και άνθρωποι να εγκλωβιστούν στα σπίτια τους. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, στη Θάσο η Υπηρεσία δέχθηκε 14 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων στην περιοχή του Λιμένα και στην ίδια περιοχή πραγματοποίησε μεταφορά τεσσάρων ατόμων σε ασφαλές σημείο από ισόγεια κατοικία.Στην περιοχή της Ιερισσού και της Ολυμπιάδας Χαλκιδικής η Πυροσβεστική, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, δέχθηκε 25 κλήσεις και πραγματοποίησε 14 αντλήσεις. Επίσης στην Ιερισσό στήθηκε επιχείρηση για την μεταφορά άνδρα που είχε εγκλωβιστεί σε ποιμνιοστάσιο και είναι καλά στη υγεία του.

Γηρυόνης κακοκαιρία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ρόδος

Στη Ρόδο η Πυροσβεστική δέχτηκε 190 κλήσεις για τις περιοχές Ιαλυσός, Κρεμαστή και την πόλη της Ρόδου. Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος και ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης ζήτησαν από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας την κήρυξη του νησιού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις ζημιές που προκάλεσε η ισχυρή βροχόπτωση που έπληξε χθες το βράδυ το νησί.

Τα αιτήματα κατατέθηκαν χθες το βράδυ και αμέσως μετά συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφέρειας, όπου έγινε η αποτύπωση της κατάστασης όπως είχε διαμορφωθεί μέχρι εκείνη την ώρα. Παράλληλα, ο περιφερειάρχης και ο δήμαρχος εξέφρασαν την οδύνη τους για τον χαμό 75χρονης γυναίκας (το τέταρτο θύμα μετά τους νεκρούς στο Αντίρριο και χειμερινή κολυμβήτρια στην Κω) στην Ιαλυσό. Η άτυχη ηλικιωμένη ήταν μόνη της στο σπίτι την ώρα που τα ορμητικά νερά πλημμύρισαν το σπίτι της. Αποτέλεσμα ήταν να πνιγεί, καθώς το νερό ανέβηκε πάνω από το ύψος του κρεβατιού και η ίδια, κατάκοιτη εδώ και χρόνια, δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις