Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

08

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Παγκόσμια ημέρα κατά της βίας γυναικών 2019: Η Γιουβέντους έστειλε μήνυμα με συγκινητικό βίντεο
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Παγκόσμια ημέρα κατά της βίας γυναικών 2019: Η Γιουβέντους έστειλε μήνυμα με συγκινητικό βίντεο

Παγκόσμια ημέρα κατά της βίας γυναικών 2019: «Είτε αυτό συμβαίνει μέσα στο γήπεδο είτε όχι, όταν σε πληγώνουν να σηκώνεις το χέρι σου», αναφέρει το μήνυμα της «Μεγάλης Κυρίας».

Παγκόσμια ημέρα κατά της βίας γυναικών 2019Το δικό της μήνυμα για την παγκόσμια ημέρα κατά της βίας γυναικών έστειλε η Γιουβέντους. Σε ένα πολύ συγκινητικό βίντεο, παίκτριες της γυναικείας ομάδας των «μπιανκονέρι» με τα παρακάτω λόγια, σηκώνουν το χέρι τους κατά της βίας. «Δεν έχει να κάνει με το πόσο πόνο αντέχεις, αν κατηγορείς τον εαυτό σου ή παριστάνεις πως είσαι καλά. Είτε αυτό συμβαίνει μέσα στο γήπεδο είτε όχι, όταν σε πληγώνουν να σηκώνεις το χέρι σου. Πάντα έχεις επιλογή». Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΟΗΕ οι γυναικοκτονίες αποτελούν πλέον μία παγκόσμια μάστιγα καθώς όπως αναφέρει η Υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα, κατά μέσον όρο, 137 γυναίκες ανά τον κόσμο δολοφονούνται καθημερινά από τον σύντροφό τους ή από κάποιον συγγενή τους.

Επιπλέον, περισσότερες από τις μισές από τις 87.000 γυναίκες που δολοφονήθηκαν το 2017 φέρεται ότι έπεσαν νεκρές από τα χέρια των πιο στενών τους ανθρώπων. Από αυτές, σχεδόν 30.000 σκοτώθηκαν από τον σύντροφό τους και άλλες 20.000 από έναν συγγενή τους. Όσον αφορά την Ευρώπη, οι γυναικοκτονίες που καταγράφηκαν ανέρχονται στις 3.000, ενώ ο μεγαλύτερος αριθμός εντοπίζεται στην Ασία (20.000) και στην Αφρική (19.000). Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, με απόφασή της στις 17 Δεκεμβρίου 1999, ανακήρυξε την 25η Νοεμβρίου ως Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Η μέρα αυτή αφιερώνεται σε όλες τις γυναίκες που έχουν υποστεί ή συνεχίζουν να υπόκεινται οποιαδήποτε μορφή βίας (σωματική, ψυχολογική, οικονομική, σεξουαλική, κλπ), σε όλον τον κόσμο.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις