Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Γηρυόνης καιρός: Έρχεται το βράδυ με καταιγίδες και χαλάζι – Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία
ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ

Γηρυόνης καιρός: Έρχεται το βράδυ με καταιγίδες και χαλάζι – Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία

Γηρυόνης καιρός: Πλησιάζουν τα ακραία καιρικά φαινόμενα - Τι αναφέρουν οι νεότερες προβλέψεις για τις περιοχές της Ελλάδας.

Γηρυόνης καιρόςΝεώτερα στοιχεία για την επερχόμενη κακοκαιρία που ξεκινά σήμερα και θα διαρκέσει έως την Τρίτη, δίνει το Αστεροσκοπείο της Αθήνας, που χαρακτηρίζει τον «Γηρυόνη» δυνητικά επικίνδυνο και ικανό να προκαλέσει προβλήματα κύμα κακοκαιρίας. Σύμφωνα και με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία η έντονη κακοκαιρία, “Γηρυόνης”, αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα μας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες και πολύ θυελλώδεις νοτιάδες το τριήμερο Κυριακή 24/11 – Τρίτη 26/11.

Στη δορυφορική εικόνα φαίνεται το εκτεταμένο βαρομετρικό χαμηλό που σχετίζεται με την κακοκαιρία τις πρωινές ώρες της Κυριακής 24/11 με κέντρο στην Κορσική.

Γηρυόνης καιρός: Το φαινόμενο στην Αττική

Στις περιοχές που θα επηρεαστούν από το βράδυ της Κυριακής συμπεριλαμβάνονται ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας. Μάλιστα οι άνεμοι στην Αττική θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ και από αργά το βράδυ νοτιοανατολικοί σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ.

Γηρυόνης καιρός: Οι τρεις φάσεις της κακοκαιρίας

1η φάση: Την Κυριακή με βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλώνονται κατά τόπους στα ηπειρωτικά (εξαιρούνται η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη), φαινόμενα που τις απογευματινές ώρες θα ενταθούν και ενδεχομένως θα επηρεάσουν τις Σποράδες και τη Δυτική Κρήτη.

2η φάση: Από αργά το βράδυ της Κυριακής έως και τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας μέτωπο ισχυρότατων καταιγίδων θα διασχίσει το σύνολο της χώρας, με κατεύθυνση από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνονται ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας.

3η φάση: Από τις βραδινές ώρες της Δευτέρας έως και τις απογευματινές ώρες της Τρίτης ένα τρίτο κύμα τοπικά ισχυρών βροχών και καταιγίδων θα επηρεάσει κυρίως τα νότια και ανατολικά ηπειρωτικά και θαλάσσια τμήματα της χώρας.

Γηρυόνης καιρός: Μεγάλη προσοχή

Επισημαίνεται και πάλι ότι η μεγάλη ένταση των φαινομένων και οι σημαντικές ποσότητες βροχής που θα πέσουν στο σύνολο της κακοκαιρίας, καθιστούν την κακοκαιρία δυνητικά επικίνδυνη και ικανή να δημιουργήσει προβλήματα. Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται οι αθροιστικές ποσότητες υετού (βροχές/καταιγίδες) του “Γηρυόνη”, έως τις βραδινές ώρες της Δευτέρας 25/11.

Γηρυόνης καιρός: Η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Κυριακή 24/11

Αναλυτικά, σύμφωνα με την ΕΜΥ, κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις προβλέπεται από το απόγευμα στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο και από το βράδυ την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια και από τη νύχτα πιθανώς τη Θεσσαλία με ανατολική επέκταση. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες, κυρίως στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 8 με 9 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο έως 10 μποφόρ. Στα ανατολικά νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και σταδιακά από το απόγευμα 5 με 7 και στο Αιγαίο το βράδυ έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία με μικρή πτώση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις