Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ξήλωσαν ΑΤΜ: Νέο “χτύπημα” στο Πικέρμι – Με τη μέθοδο ramming
ΕΛΛΑΔΑ

Ξήλωσαν ΑΤΜ: Νέο “χτύπημα” στο Πικέρμι – Με τη μέθοδο ramming

Ξήλωσαν ΑΤΜ: Έδεσαν το ΑΤΜ σε αυτοκίνητο, το ξήλωσαν από την πρόσοψη σούπερ μάρκετ στη λεωφόρο Μαραθώνος και το άδειασαν.

Ξήλωσαν ΑΤΜ: Την γνωστή εδώ και πολλά χρόνια στους υπευθύνους ασφαλείας των τραπεζών μέθοδο του ramming – του ξηλώματος, δηλαδή – ΑΤΜ χρησιμοποίησαν άγνωστοι τα ξημερώματα της Παρασκευής για να αδειάσουν μηχάνημα αυτόματης ανάληψης μετρητών στο Πικέρμι. Στόχος των αγνώστων έγινε ΑΤΜ στην πρόσοψη σούπερ μάρκετ επί της λεωφόρου Μαραθώνος. Οι άγνωστοι χρησιμοποίησαν ένα ΙΧ με το οποίο αρχικά εμβόλισαν το σημείο στο οποίο ήταν εγκατεστημένο το ΑΤΜ. Στη συνέχεια το τράβηξαν από εκεί, το ξήλωσαν και πήραν μαζί τους τις κασετίνες με άλλο όχημα διαφεύγοντας προς άγνωστη κατεύθυνση.

Τα ξημερώματα της Τετάρτης άγνωστοι, με τοποθέτηση εμπρηστικών μηχανισμών, ανατίναξαν δύο ΑΤΜ σε Νέα Σμύρνη και Πατήσια. Η έκρηξη στο ΑΤΜ επί της οδού Πέτρας στη Νέα Σμύρνη σημειώθηκε περίπου στις 03.30 και ήταν πολύ ισχυρή, με αποτέλεσμα το μηχάνημα να καταστραφεί ολοσχερώς. Για την κατάσβεση της φωτιάς που προκλήθηκε επιχείρησαν έξι πυροσβέστες με δύο οχήματα. Ανάλογο περιστατικό συνέβη στις 03.10 τα ξημερώματα και στα Πατήσια όπου άγνωστοι ανατίναξαν το  ΑΤΜ, πυροδοτώντας αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό, προκαλώντας μικρές υλικές ζημιές στο μηχάνημα.

Δείτε σε βίντεο ντοκουμέντο πώς λειτουργεί η σπείρα των ΑΤΜ
Δείτε ακόμη

Ανατίναξη ΑΤΜ στο Περιστέρι: Έστρεψαν τις κάμερες στον ουρανό κι έβαλαν εκρηκτικά

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις