Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ανατίναξη ΑΤΜ Περιστέρι: Έστρεψαν τις κάμερες στον ουρανό κι έβαλαν εκρηκτικά
ΕΛΛΑΔΑ

Ανατίναξη ΑΤΜ Περιστέρι: Έστρεψαν τις κάμερες στον ουρανό κι έβαλαν εκρηκτικά

Ανατίναξη ΑΤΜ Περιστέρι: Το ΑΤΜ που καταστράφηκε ολοσχερώς από την έκρηξη ήταν το ένα από τα τρια που βρισκόταν στην πρόσοψη σούπερ μάρκετ.

Ανατίναξη ΑΤΜ Περιστέρι: Νέα επίθεση σημειώθηκε σε ΑΤΜ, αυτή τη φορά σε κατάστημα ενός σούπερ μάρκετ στο Περιστέρι. Η επίθεση έγινε στις 03:40 τα ξημερώματα σε κατάστημα που βρίσκεται στη λεωφόρο Κηφισού 80 και το ρεύμα προς Πειραιά, όπου σύμφωνα με το OPEN, καταστράφηκε ολοσχερώς το ένα από τα τρία μηχανήματα που βρίσκονταν στην πρόσοψη του σούπερ μάρκετ. Άγνωστοι έβαλαν τα εκρηκτικά, αφού πρώτα, όπως μεταδίδει το κανάλι, έστρεψαν τις κάμερες ασφαλείας του καταστήματος προς τα πάνω, ώστε να μη καταγραφούν τα χαρακτηριστικά τους.

Χθες Πέμπτη είχε σημειωθεί άλλη μία επίθεση σε ΑΤΜ σε ξενοδοχείο στις Μυκήνες. Μέσα σε ελάχιστα λεπτά οι δράστες πήραν τις κασετίνες με τα χρήματα και εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Η έκρηξη ήταν μεγάλη και οι γείτονες βγαίνοντας από τα σπίτια τους είδαν τα τζάμια σε όλα τα σπίτια περιμετρικά να γίνονται κομμάτια. Ωστόσο κανείς δεν είδε τους άγνωστους οι οποίοι έγιναν «καπνός» προς άγνωστη κατεύθυνση.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή είναι η δεύτερη φορά που δέχεται επίθεση το συγκεκριμένο ΑΤΜ. Την πρώτη φορά οι δράστες προσπάθησαν να το ανοίξουν με οξυγόνο χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν ενώ αυτή τη φορά χρησιμοποιώντας μεγάλη ποσότητα εκρηκτικού, διέλυσαν το μηχάνημα μέσα σε ελάχιστο χρόνο ενώ τα κομμάτια από την έκρηξη βρέθηκαν σε απόσταση πολλών δεκάδων μέτρων. Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό πόσα χρήματα περιείχε το μηχάνημα.

Ανατινάξεις ΑΤΜ: Πήραν 20.000 ευρώ

Την Τετάρτη ληστές έβαλαν στο στόχαστρο μηχανήματα στην Αργυρούπολη, αρπάζοντας και σημαντικό ποσό. Η έκρηξη προκλήθηκε στις 03.00 σε ΑΤΜ υποκαταστήματος Τράπεζας το οποίο βρίσκεται επί της Λεωφόρου Κύπρου 90 στην Αργυρούπολη.  Από την έκρηξη προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές στο ΑΤΜ και την πρόσοψη του υποκαταστήματος.

Οι κακοποιοί διέφυγαν ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό τους. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΟΡΕΝ η έκρηξη ήταν τόσο σφοδρή ώστε το ΑΤΜ διαλύθηκε ολοσχερώς με τους κλέφτες να μπαίνουν στο υποκατάστημα και να παίρνουν με τα χέρια τα σκορπισμένα χαρτονομίσματα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες το ποσό που κατάφεραν τελικά να πάρουν εκτιμάται σε περίπου 20.000 ευρώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις