Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Παραπολιτικά: Ανακαινίζοντας τα… Εξάρχεια και άλλες ιστορίες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραπολιτικά: Ανακαινίζοντας τα… Εξάρχεια και άλλες ιστορίες

Παραπολιτικά: Καυστικές ατάκες για την πολιτική σκηνή της χώρας από τον Γιάννη Ντσούνο.

Παραπολιτικά: Πώς δικαιολόγησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέπη Πέρκα την ύπαρξη μαρμάρων, πετρών και τούβλων σε διαμερίσματα όπου έκανε εφόδους η αστυνομία; Σε τηλεοπτική της συνέντευξη η βουλευτής είπε: «Κάποιος έκανε ανακαίνιση και υπήρχαν πέτρες σε σακούλες». Δηλαδή τώρα κάποιος από τους ιδιοκτήτες θα πάει στο αστυνομικό τμήμα και θα ζητήσει τις πέτρες του πίσω; Ρωτάω εγώ.

Τί άκουγαν οι Έλληνες στην κατοχή σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα; Άκουγαν την Deutsche Welle. Μα είναι ποτέ δυνατόν; Άσε που η Deutsche Welle ξεκίνησε την λειτουργία της το 1953, θα ήταν ποτέ δυνατόν μια χώρα που βρισκόταν υπό γερμανική κατοχή να ενημερώνεται από γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό;

 

γράφει ο Γιάννης Ντσούνος

Παραπολιτικά: Χτύπησαν οι «53»

Με ένα 12σέλιδο κείμενο η εσωτερική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, οι λεγόμενοι «53», έθεσαν τις κόκκινες γραμμές τους στον Αλέξη Τσίπρα ενόψει του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ την προσεχή άνοιξη.Οι «53» ζητούν από τον .κ Τσίπρα να μην αλλάξει όνομα και πολιτική ταυτότητα στο κόμμα. Χαρακτηριστική των «κόκκινων γραμμών» των «53» η παρακάτω φράση του κειμένου: «Στο κόμμα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς δεν έχουν θέση μονοπρόσωπα όργανα και πρακτικές ξεπερασμένων αρχηγοκεντρικών κομμάτων».

Θα ξαναπάω

Και όταν ρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας για την παρουσία του στην πορεία του Πολυτεχνείου, αποκρίθηκε: «Πολλοί ενοχλήθηκαν από την παρουσία μου και αυτό με κάνει να σκέφτομαι πως πρέπει να ξαναπάω». Δηλαδή το κριτήριο του πρώην πρωθυπουργού για να πάει σε μια πορεία θα είναι πόσοι ενοχλούνται; Ωραίο πολιτικό κριτήριο είναι αυτό.

Τραυματίας

Με θλάση στο πόδι πήγε στην πορεία του Πολυτεχνείου ο Αλέξης Τσίπρας, αφού σύμφωνα με πληροφορίες, μερικές ημέρες πριν είχε τραυματιστεί σε γήπεδο μπάσκετ, όπου πήγε με τους γιους του. Για ποδοσφαιρικό τον είχαμε τον πρώην πρωθυπουργό, μπασκετικός μας προέκυψε.

Μισή πορεία

Την μισή πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου επέλεξε να κάνει ο Αλέξης Τσίπρας, που τέθηκε επικεφαλής του μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μόνο μέχρι την πλατεία Συντάγματος και όχι μέχρι την αμερικανική πρεσβεία. Η κίνηση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις από τα υπόλοιπα κόμματα, με την ΝΔ να αναφέρει ότι «μάλλον πήγε για τσάι στο Μεγάλη Βρετάνια» και το ΚΙΝΑΛ να κάνει λόγο για υποκριτική συμπεριφορά.

Συνάντηση-πρόσκληση

Συνάντηση μισής ώρας είχαν στο γραφείο του Κώστα Σημίτη στη Βουλή η Φώφη Γεννηματά και ο πρώην πρωθυπουργός. Αφορμή η πρόσκληση που έχει απευθύνει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ για το επικείμενο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ σε όλους τους πρώην προέδρους του κόμματος. Τώρα ποιοι θα παρεβρεθούν μένει να το δούμε.

Γεύμα με νόημα

Μια ιδιαίτερη παρέα βρέθηκε σε γνωστό εστιατόριο της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στην πλατεία Αριστοτέλους. Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης συνέφαγε με τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Κώστα Χρυσόγονο, πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που είχε ανεξαρτητοποιηθεί. Τι είπαν δεν έγινε γνωστό, αλλά με δεδομένο ότι και οι τρεις είναι άριστοι γνώστες του Συντάγματος, κάπου πάει ο νους μας.

Παραπολιτικά: Ο πιο παλιός

Ο παλαιότερος βουλευτής στην Ευρώπη είναι ο κ. Γιάννης Τραγάκης. Ο κ. Τραγάκης εκπροσωπεί τους ψηφοφόρους του στο κοινοβούλιο περισσότερα χρόνια από κάθε άλλον Έλληνα η Ευρωπαίο βουλευτή. Για την ιστορία, ο κ. Τραγάκης εκλέγεται συνεχώς από τον Νοέμβριο του 1974, δηλαδή τα τελευταία 45 χρόνια.

Άγρια κόντρα

Σκληρή κόντρα μεταξύ του Γιάννη Βαρουφάκη και της Ντόρας Μπακογιάννη είχαμε μεσοβδόμαδα.Την ώρα που στο βήμα ήταν ο κ. Βαρουφάκης ξαφνικά σταμάτησε και, απευθυνόμενος στην κα Μπακογιάννη, είπε: «Μήπως σας ενοχλώ κυρία Μπακογιάννη; Μιλάτε συνεχώς, αλλά είναι δικαίωμά σας».

  • Μπακογιάννη: «Μια ερώτηση έκανα»
  • Βαρουφάκης: «Ε δεν κάνατε μια ερώτηση, ολόκληρη συζήτηση κάνατε»
  • Μπακογιάννη: « Ε θα το συνηθίσετε»
  • Βαρουφάκης: «Την αγένειά σας πρέπει να συνηθίσω και εκ του σύνεγγυς»
  • Μπακογιάννη: « Έχω υπάρξει φυλακισμένη, όχι υποδουλωμένη».

Γραμμή βοήθειας, αλλά και καταγγελιών

Ξεκίνησε η λειτουργία του τηλεφωνικού αριθμού 1142, στον οποίο οι πολίτες μπορούν να καλούν για να ενημερωθούν για τις διατάξεις τους αντικαπνιστικού νόμου, αλλά και να λάβουν συμβουλές διακοπής του τσιγάρου. Ωστόσο, στην ίδια γραμμή οι πολίτες μπορούν να καταγγέλλουν όποιον νομίζουν ότι παραβιάζει τον νόμο.

Ούτε ο Γιώργος;

Μπορεί να μην είναι στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ούτε ο Γιώργος Παπανδρέου, αφού κάποιες γλώσσες λένε ότι θα βρίσκεται σε μια συνάντηση πρώην υπουργών Εξωτερικών, που θα γίνει στην Βιέννη. Βέβαια οι ίδιες γλώσσες λένε πάλι ότι ο πρώην πρωθυπουργός θα προσπαθήσει να βρεθεί στο Φάληρο και να παρακολουθήσει τις διαδικασίες του συνεδρίου. Μα τελικά ποιος θα πάει, βρε παιδιά, σε αυτό το συνέδριο;

Περαστικά

Στο νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ εισήχθη στις αρχές της εβδομάδας ο Παύλος Χαϊκάλης, όπως ο ίδιος ενημέρωσε με ανάρτησή του στα σόσιαλ μίντια. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο γνωστός ηθοποιός και πρώην βουλευτής αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα με την χολή του. Περαστικά να ευχηθούμε.

Πιο πράσινη

Αναβαθμίζεται ενεργειακά η Βουλή, αφού ο σχετικός διαγωνισμός ξεκίνησε και οι εταιρείες σπεύδουν να δώσουν τις προσφορές τους. Η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου προβλέπει νέα ενεργειακά συστήματα ψύξης και θέρμανσης, ενώ θα γίνουν και παρεμβάσεις σε εξωτερικούς χώρους της τοιχοποιίας του κτιρίου. Η διάρκεια του έργου θα είναι 730 ημέρες και αγγίζει τα 2,8 εκ ευρώ.

Γκαντεμιά ή τύχη;

Τελικά τί έφερε η συνάντηση Μητσοτάκη-Τσιτσιπά την προηγούμενη του τελικού στο Λονδίνο, όπου ο πρωθυπουργός είδε τον αγώνα με την σύζυγό του και την κόρη του; Τύχη ή γκαντεμιά; Γιατί καποιοι λένε ότι του έφερε τύχη και κέρδισε τον τελικό και κάποιοι ότι ο Στέφανος κέρδισε τον τελικό, γιατί δεν ήταν ο Μητσοτάκης στο γήπεδο. Διαλέγετε και παίρνετε, αν και σημασία δεν έχει αυτό, αλλά η τεράστια νίκη του Έλληνα αθλητή!

Απάντηση στον Παυλόπουλο

Η τεράστια νίκη του Στέφανου Τσιτσιπά έγινε αφορμή για δεκάδες μηνύματα προς τον ίδιο από την πολιτική ηγεσία του τόπου και από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, που έκανε λόγο για μια τρανή απόδειξη του τι σημαίνει Έλληνας. Με αιχμηρό τρόπο απάντησε στον πρώτο πολίτη της χώρας ο Πέτρος Τατσόπουλος, που έγραψε στα σόσιαλ μίντια: «Το να ταυτίζεις έναν μεγάλο αθλητή με το οποιονδήποτε φραπεδόβιο ρεμπεσκέ, μόνο και μόνο επειδή μοιράζονται την ελληνική ιθαγένεια είναι ο ορισμός της κολακείας ενός λαού που θεωρείς ότι είναι καταδικασμένος να μην δραπετεύσει ποτέ από την νηπιακή του ηλικία.Όχι κύριε πρόεδρε της Δημοκρατίας. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν απέδειξε τι σημαίνει Ελλάδα και Έλληνας. Απέδειξε τι σημαίνει σκληρή δουλειά και ταλέντο ανεξαρτήτως εθνικής καταγωγής. Ας απαλλαγούμε επιτέλους από αυτόν τον πρωτόγονο εθνικισμό που μας αποκοιμίζει.Με τον σεβασμό και το θάρρος της παλιάς μας φιλίας».

Απορία

Μπορεί κάποιος από τον ΣΥΡΙΖΑ να μας απαντήσει αν η πορεία του Πολυτεχνείου είναι μια αντικυβερνητική διαδήλωση, όπως έγραψε ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας; Και αν είναι έτσι, τα τελευταία χρόνια τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετείχαν στην πορεία αυτή διαμαρτύρονταν κατά της κυβέρνησης του κόμματός τους;

Δώρο από Λαρισαίους

Τα γραφεία της ΝΟΔΕ Λάρισας επισκέφθηκε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στο πλαίσιο της περιοδείας της στην περιοχή και οι Λαρισαίοι της έκαναν δώρο έναν πίνακα του Αστεριάδη για την πόλη της Λάρισας.

Ποτάμι τέλος

Την αναστολή της λειτουργίας του Ποταμιού αποφάσισε το Πολιτικό Συμβόύλιο του κόμματος μετά από πρόταση του Σταύρου Θεοδωράκη. Παράλληλα, αποφασίστηκε να επιστραφούν στο κράτος οι 500.000 ευρώ που θα έλαμβανε το κόμμα για το ποσοστό που συγκέντρωσε στις ευρωεκλογές.Μάλιστα, όπως πληροφορούμαστε από πηγές του Ποταμιού, αν το υπουργείο Εσωτερικών δεν μπορεί για τυπικούς λόγους να σταματήσει την χρηματοδότηση, θα ζητήθεί το ποσό αυτό να πηγαίνει σε υποτροφίες του ΕΚΠΑ.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις