Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Τροφές κατά του άγχους: Ποιες είναι και όσα πρέπει να ξέρεις
PLUS

Τροφές κατά του άγχους: Ποιες είναι και όσα πρέπει να ξέρεις

Τροφές κατά του άγχους: Μπορείς να καταπολεμήσεις το άγχος κάνοντας σωστή διατροφή.

Τροφές κατά του άγχουςΤο άγχος και το στρες είναι ένα συχνό φαινόμενο στην καθημερινότητα πολλών ανθρώπων. Υπάρχουν, ωστόσο, διάφοροι τρόποι για να το περιορίσετε και ένας από αυτούς είναι η σωστή διατροφή.

Δείτε για παράδειγμα, τρεις τροφές που διώχνουν το άγχος…

Τροφές κατά του άγχους: Μαγνήσιο

Το κακάο, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το αβοκάντο, τα καρύδια και οι σπόροι, είναι τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο. Το μαγνήσιο είναι ένα μέταλλο που καταστείλει τις ορμόνες που ευθύνονται για την εκδήλωση του άγχους. Μερικές εξ αυτών είναι η κορτιζόλη και η αδρεναλίνη.

Τροφές κατά του άγχους: Προβιοτικά

Τα προβιοτικά, τα καλά βακτήρια που υπάρχουν στο έντερο συμβάλλουν στην ενίσχυση του πεπτικού και στην ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος. Ο εγκέφαλος και το έντερο συνδέονται και έτσι όταν υπάρχει κάποια ανισορροπία στα βακτήριά του, παράγονται ορμόνες που ευθύνονται για την εκδήλωση του στρες.

Τροφές κατά του άγχους: L-θεανίνη

Η σκόνη matcha, τα ροφήματα βοτάνων και τα μανιτάρια είναι πηγές L-θεανίνης, μιας ένωσης που μειώνει τα υψηλά επίπεδα στρες, αυξάνει την γνωστική ικανότητα και ρυθμίζει τη λειτουργία των νευροδιαβιβαστών του εγκεφάλου. Η L-θεανίνη αυξάνει επίσης την παραγωγή της σεροτονίνης, της ντοπαμίνης και του GABA (γ-αμινοβουτυρικό οξύ), δύο νευροδιαβιβαστών που συμβάλλουν στην χαλάρωση του νευρικού συστήματος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις