Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ρωσία: Επέστρεψε τρία κατασχεμένα πλοία στην Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Επέστρεψε τρία κατασχεμένα πλοία στην Ουκρανία

Ρωσία: Η ρωσική κυβέρνηση επέστρεψε τα πλοία σε ένδειξη καλής θέλησης, ενόψει της επίσκεψης στην Ουκρανία του υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας.

Ρωσία: Μια… ιδιαίτερη κατηγορία προσάπτουν οι ουκρανικές αρχές στις αντίστοιχες ρωσικές. Συγκεκριμένα, κατηγορούν τη Ρωσία ότι έκλεψε τις τουαλέτες από τρία ουκρανικά πλοία τα οποία επέστρεψε αυτήν την εβδομάδα στην Ουκρανία, αφού τα είχε κατασχέσει για περίπου έναν χρόνο.

Η Ρωσία επέστρεψε τα πλοία σε ένδειξη καλής θέλησης, ενόψει της επίσκεψης στην Ουκρανία του υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας. Αμέσως μετά, το Κίεβο κατήγγειλε ότι από τα πλοία έλειπαν όχι μόνο οι τουαλέτες, αλλά και οι λάμπες και οι πρίζες. Από την πλευρά της ρωσική FSB, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας, που διαδέχθηκε την KGB απάντησε με ειρωνεία, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η κλοπή πιθανότατα συνέβη, αφού τα πλοία πέρασαν στα χέρια των Ουκρανών.

Ρωσία: Οι ρωσικές αρχές απαντούν με βίντεο

«Αν οι Ουκρανοί κατάφεραν να οδηγήσουν τον εξοπλισμό των τουαλετών σε μη ικανοποιητικό επίπεδο, τότε είναι δικό τους πρόβλημα», ανέφερε η FSB σε μια ανακοίνωση με ιδιαίτερα δηκτικό χαρακτήρα. Παράλληλα, η ρωσική υπηρεσία έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο που υποτίθεται ότι δείχνει την παράδοση των τριών πλοίων στις ουκρανικές αρχές. Στις εικόνες αυτές, ένα λουτρό και άλλες εγκαταστάσεις φαίνονται σε καλή κατάσταση.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις