Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καιρός: Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ – Καταιγίδες και χαλάζι
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ – Καταιγίδες και χαλάζι

Για ισχυρές βροχές και καταιγίδες που συνοδεύονται πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους προειδοποιεί η ΕΜΥ, με νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού.

Καιρός: Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα το βράδυ, Πέμπτη 21/11 με καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις. Σύμφωνα με το Έκτακτου Δελτίου Επιδείνωσης Καιρού θα επηρεαστούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα τα ανατολικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας (περιοχή Χαλκιδικής), την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το βόρειο Αιγαίο και μέχρι το βράδυ τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Από τις απογευματινές ώρες την Πελοπόννησο, τη δυτική Κρήτη και μέχρι το βράδυ τις δυτικές Κυκλάδες, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και τα νότια τμήματα της Εύβοιας.

Αύριο Παρασκευή (22/11/2019) μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες την ανατολική Κρήτη και τις ανατολικές Κυκλάδες, μέχρι το μεσημέρι τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και μέχρι αργά το απόγευμα τα ανατολικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας (περιοχή Χαλκιδικής), την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βόρειου Αιγαίου και πιθανώς πρόσκαιρα τις Σποράδες.

Καιρός: Προειδοποίηση της ΕΜΥ για βροχές και καταιγίδες

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες μετά το μεσημέρι. Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι κατά περιόδους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη της Αθήνας από 1 έως 21 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές ή καταιγίδες, φαινόμενα που το βράδυ θα ενταθούν και θα αποκτήσουν πιο συνεχή χαρακτήρα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και βαθμιαία βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς.

Καιρός: Προειδοποίηση και από τον Γιάννη Καλλιάνο

Προειδοποίηση του μετεωρολόγου Γιάννη Καλλιάνου για νέο κύμα κακοκαιρίας το οποίο καταφτάνει από την προσεχή Κυριακή.

Ο μετεωρολόγος και βουλευτής της ΝΔ, ζήτησε την εγρήγορση του κρατικού μηχανισμού μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6», ενώ συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ότι «θα πρέπει να προετοιμαστούμε για την κακοκαιρία», καθώς «έρχεται ένα πολύ σημαντικό βαρομετρικό χαμηλό από Ιταλία».

Κύριο χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας θα είναι οι έντονες και διαρκείς βροχές και καταιγίδες που θα σαρώνουν όλη τη χώρα «από το μεσημέρι της Κυριακής έως το μεσημέρι της Τρίτης». «Θα βρέξει αρκετά δυνατά σε αρκετές περιοχές της χώρας. Οι καταιγίδες θα έχουν και διάρκεια ενώ οι νοτιάδες θα ενισχυθούν σημαντικά και θα φτάσουν σε ένταση τα 8 μποφόρ», σημείωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό ο Γιάννης Καλλιάνος.

Τέλος, κατά την εκτίμηση του μετεωρολόγου από τα έντονα καιρικά φαινόμενα δεν αποκλείεται να αντιμετωπίσουν προβλήματα με πλημμύρες περιοχές τόσο της δυτικής, όσο και της νότιας Ελλάδας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις