Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διακίνηση κοκαΐνης – Πύργος: Μεγάλο κύκλωμα ναρκωτικών – Σε δύο συλλήψεις προχώρησαν οι Αρχές
ΕΛΛΑΔΑ

Διακίνηση κοκαΐνης – Πύργος: Μεγάλο κύκλωμα ναρκωτικών – Σε δύο συλλήψεις προχώρησαν οι Αρχές

Διακίνηση κοκαΐνης - Πύργος: Ο 35χρονος πωλούσε κοκαΐνη είτε στον 51χρονο, ο οποίος στη συνέχεια τις διακινούσε σε τοξικομανείς, είτε απευθείας σε χρήστες.

Διακίνηση κοκαΐνης – ΠύργοςΧειροπέδες σε δύο άνδρες που διακινούσαν κοκαΐνη στην περιοχή του Πύργου πέρασαν οι αστυνομικές Αρχές. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. ο λόγος για έναν 35χρονος και έναν 51χρονο. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από τις έρευνες των ανδρών της Δίωξης Ναρκωτικών, ο 35χρονος πωλούσε κοκαΐνη είτε στον 51χρονο, ο οποίος στη συνέχεια τις διακινούσε σε τοξικομανείς, είτε απευθείας σε χρήστες. Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, οι άνδρες της Δίωξης ταυτοποίησαν συνολικά 190 πωλήσεις ναρκωτικών, που πραγματοποίησαν οι δράστες τους τελευταίους δύο μήνες. Στο μεταξύ, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 35χρονου οι αστυνομικοί βρήκαν μεταξύ άλλων 16 φιξάκια κοκαΐνης συνολικού βάρους 13,6 γραμμαρίων, ένα πιστόλι με γεμιστήρα που έφερε έξι φυσίγγια, 39 φυσίγγια πυροβόλου όπλου, 10.000 ευρώ και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Επιπλέον, κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης είχε εντοπιστεί και σε διάφορες περιοχές της Αθήνας. Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, αξιοποιώντας πληροφορίες, κατάφεραν να εντοπίσουν το κύκλωμα που δραστηριοποιείτο σε διάφορες περιοχές της Αθήνας και να κατασχέσουν πάνω από 104 κιλά κοκαΐνης και περισσότερα από 820.000 ευρώ σε μετρητά. Εκτιμάται ότι το κύκλωμα από την πώληση των ναρκωτικών θα αποκόμιζε πάνω από 5 εκατομμύρια ευρώ. Τρία άτομα συνελήφθησαν από την Αστυνομία, μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό μέλος της οργάνωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για δυο Αλβανούς και έναν Κροάτη.

Διακίνηση κοκαΐνης: H ανάρτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανέβασε στο Twitter ένα βίντεο από την έφοδο της Αστυνομίας σε διαμέρισμα στο Μπραχάμι όπου φαίνεται πού έκρυβαν οι δράστες την κοκαΐνη. Τα ναρκωτικά βρέθηκαν μέσα σε δοχείο άμμου και μέσα σε φούρνο, ενώ ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη συνεχάρη τους αστυνομικούς. Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε οικία ενός εκ των συλληφθέντων στην Ηλιούπολη καθώς και σε ιδιωτικής χρήσης επιβατηγό όχημα, που βρισκόταν έξω από το διαμέρισμα στον Άγιο Δημήτριο. Αποτέλεσμα αυτών των ερευνών, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. ήταν να βρεθούν και να κατασχεθούν:

το χρηματικό ποσό των -828.565- ευρώ,
δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτ-τα,
δύο (2) ζυγαριές ακριβείας,
δύο (2) θερμοσυγκολλητές,
τρεις (3) φορητοί ασύρματοι,
τέσσερις (4) συσκευές γεωντοπισμού,
συσκευή απενεργοποίησης κινητών τηλεφώνων,
συσκευή αναπαραγωγής ήχου,
δώδεκα (12) συσκευές κινητής τηλεφωνίας,
δύο (2) ταινίες περιτυλίγματος,
πλήθος νάιλον συσκευασιών για τη συσκευασία ναρκωτικών και
κλειδιά οικιών και καβάτζας.

Διακίνηση κοκαΐνης: Βίντεο από την εξάρθρωση του κυκλώματος

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις