Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / «Ρομπέν των φτωχών» – Κωνσταταντινούπολη: Άγνωστος πληρώνει τα χρέη των φτωχών
ΚΟΣΜΟΣ

«Ρομπέν των φτωχών» – Κωνσταταντινούπολη: Άγνωστος πληρώνει τα χρέη των φτωχών

«Ρομπέν των φτωχών» - Κωνσταντινούπολη: Ένας άγνωστος ευεργέτης πληρώνει ανώνυμα στις φτωχογειτονιές τα χρέη των πολιτών που αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

«Ρομπέν των φτωχών» – Κωνσταντινούπολη: Με έκπληξη διαπίστωσαν την προηγούμενη εβδομάδα κάτοικοι της περιοχής Τούζλα στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης στην Τουρκία πως κάποιος άγνωστος είχε εξοφλήσει τους απλήρωτους λογαριασμούς που είχαν στα παντοπωλεία. Ιδιοκτήτης καταστήματος στην περιοχή δήλωσε σε πρακτορείο ειδήσεων πως ένας άνδρας πήγε και του ζήτησε να δει το σημειωματάριο, όπου καταγράφει τα χρέη των πελατών. «Τέσσερις άνθρωποι είχαν μεγάλες οφειλές και του είπα που μένουν. Επέστρεψε ξανά, αφού μίλησε μαζί τους, και πλήρωσε όλα τα χρέη. Έμαθα επίσης ότι έδωσε επιπλέον μετρητά σε αυτές τις οικογένειες», δήλωσε ο ίδιος. Ο ιδιοκτήτης μάλιστα ανέφερε πως όταν ρώτησε τον άνδρα για το όνομά του, αυτός είπε: «Να με λέτε Ρομπέν των Δασών».

Οι κάτοικοι της περιοχής εικάζουν πως το ίδιο πρόσωπο βρίσκεται πίσω από τους περίπου 100 φακέλους με 1.000 τουρκικές λίρες ο καθένας, που ρίχτηκαν τον Μάρτιο κάτω από τις πόρτες φτωχών οικογενειών. Παράλληλα, το ίδιο άτομο φέρεται να πλήρωσε 25.000 τουρκικές λίρες για τα χρέη πολιτών προς τοπικά παντοπωλεία τον περασμένο Ιούνιο. «Είμαι εδώ τα τελευταία 30 χρόνια και ήταν η πρώτη φορά που συναντάω μια τέτοια πράξη. Οι πελάτες μου ήταν πολύ χαρούμενοι και ήθελαν να τον δουν αλλά δεν ξέρω ποιος είναι. Δεν έδωσε το όνομά του και είπε ότι έκανε αυτό ″μόνο για να κερδίσει την ευλογία του Θεού″», ανέφερε ένας καταστηματάρχης.

«Ρομπέν των φτωχών» – Κωνσταταντινούπολη: Φτώχεια και αυτοκτονίες

Υπενθυμίζεται ότι η παραπαίουσα τουρκική οικονομία έχει πλήξει τα εισοδήματα των χαμηλών τάξεων, με τα αυτοκτονικά φαινόμενα λόγω φτώχειας να παρουσιάζουν αύξηση. Σε ένα από τα χαρακτηριστικότερα περιστατικά αυτού του είδους, δύο άντρες και δύο γυναίκες ηλικίας μεταξύ 48 και 60 ετών, άφησαν ένα σημείωμα στην πόρτα του σπιτιού τους, προειδοποιώντας τους γείτονες να μην εισέλθουν λόγω της παρουσίας κινδύνου. Όταν έφθασαν οι αστυνομικοί τους βρήκαν  και τους τέσσερις νεκρούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια προσπαθούσε να επιβιώσει με τον μισθό ενός μόνο μέλους της, ενός δασκάλου μουσικής. Αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας και δεν μπορούσαν να βρουν δουλειά.

Σε ένα άλλο περιστατικό μια οικογένεια με δύο παιδιά πέντε και εννέα ετών βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στην Αττάλεια. Ο πατέρας, ο οποίος ήταν άνεργος για πολύ καιρό, είχε αφήσει ένα σημείωμα στο οποίο εξηγούσε τις οικονομικές δυσκολίες τους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις