Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

02

Ιουνίου 2023

alphafreepress.gr / PLUS / Smartphones – κλειδιά αυτοκίνητο: Νέα τεχνολογία για τα κινητά – Σύντομα διαθέσιμη στους χρήστες
PLUS

Smartphones – κλειδιά αυτοκίνητο: Νέα τεχνολογία για τα κινητά – Σύντομα διαθέσιμη στους χρήστες

Smartphones - κλειδιά αυτοκίνητο: Η νέα αυτή τεχνολογία, λέγεται NFC και θα περιλαμβάνει ένα επιπλέον ολοκληρωμένο κύκλωμα για την εκάστοτε συσκευή, που θα εξασφαλίζει πρόσβαση στο αυτοκίνητο ακόμα και με τη μπαταρία του smartphone εξαντλημένη.

Smartphones – κλειδιά αυτοκίνητοΤα smartphones που έχουν έτσι και αλλιώς κατακλείσει την αγορά, θα παίζουν πολύ σύντομα το ρόλο του κλειδιού για τα αυτοκίνητα και μάλιστα με αυξημένες λειτουργίες. Είναι σημείο των καιρών αλλά και χαρακτηριστικό της εξέλιξης των τεχνολογιών που αφορούν στα αυτοκίνητα και δεν σταματά ποτέ. Τα ηλεκτρονικά κλειδιά, οι εφαρμογές στα smartphones που ουσιαστικά καταργούν την ανάγκη ύπαρξης του κλειδιού για το αυτοκίνητο έτσι όπως το ξέρουμε μέχρι σήμερα, κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος, ενώ εξελίσσονται όλο και περισσότερο.

Το πιο πρόσφατο δείγμα της εξελεγκτικής διαδικασίας, είναι το ότι η λειτουργία τους για την πρόσβαση στο αυτοκίνητο, θα είναι ανεξάρτητη από τη διάρκεια της μπαταρίας του smartphone. Με άλλα λόγια, η εφαρμογή που θα δίνει πρόσβαση στο αυτοκίνητο, σε λίγο καιρό θα εξελιχθεί σε όλα τα υφιστάμενα μοντέλα και θα επιτρέπει την πρόσβαση στο αυτοκίνητο (κλείδωμα- ξεκλείδωμα και ενεργοποίηση κινητήρα) ακόμα και όταν το smartphone θα έχει «μείνει» από μπαταρία.

Smartphones – κλειδιά αυτοκίνητο: Η τεχνολογία NFC

Η νέα αυτή τεχνολογία, λέγεται NFC (Near Field Communication) και θα περιλαμβάνει ένα επιπλέον ολοκληρωμένο κύκλωμα για την εκάστοτε συσκευή, που θα εξασφαλίζει πρόσβαση στο αυτοκίνητο ακόμα και με τη μπαταρία του smartphone εξαντλημένη. Φυσικά και αυτό αποτελεί μεγάλη πρόοδο για το διαρκώς αναπτυσσόμενο «ηλεκτρονικό κλειδί» που θα αλλάξει τα δεδομένα στη χρήση των αυτοκινήτων και θα δώσει ένα ακόμα στοιχείο χρηστικότητας στις φορητές συσκευές που χρησιμοποιεί ο κάθε καταναλωτής. Προς το παρών δεν υπάρχουν στοιχεία αναφορικά με τη χρονική στιγμή που θα δούμε τις νέες αυτές τεχνολογίες στην αγορά. Η σύμπραξη πάνω από 100 εταιρειών προς αυτή την κατεύθυνση όμως, μας κάνει να θεωρούμε πως πολύ σύντομα θα δούμε τις νέες αυτές εφαρμογές σε ευρεία χρήση στην αγορά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις