Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Κλοπές: High tech συσκευή εισαγωγής από… Βουλγαρία
ΕΛΛΑΔΑ

Κλοπές: High tech συσκευή εισαγωγής από… Βουλγαρία

Κλοπές: Με ένα πάτημα του μπουτόν την ώρα που ο ιδιοκτήτης κλείδωνε το όχημα, ακύρωναν την εντολή χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

Κλοπές: Εφοδιασμένοι με high tech ηλεκτρονικές συσκευές, με τις οποίες μπλόκαραν το κεντρικό κλείδωμα των αυτοκινήτων, τη στιγμή που ο ιδιοκτήτης θεωρούσε ότι έχει κλειδώσει, περνούσε τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα κι έφθανε στην Ελλάδα, ένα ζευγάρι Βουλγάρων. Εντόπιζαν σταθμευμένα αυτοκίνητα, ιδιαίτερα σε Σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών και όταν οι ιδιοκτήτες πατούσαν το σχετικό μπουτόν ηλεκτρονικού κλειδώματος των οχημάτων τους, εκείνοι, αθέατοι, πατούσαν το μπουτόν της δικής τους ηλεκτρονικής συσκευής.

Να πως περιγράφει η Αστυνομία τον τρόπο δράσης των επιτηδείων: «Ως προς τη μεθοδολογία τους», αναφέρει, «οι ανωτέρω, αφού εισέρχονταν στην ελληνική επικράτεια με διαφορετικά κάθε φορά Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, μετέβαιναν σε υπαίθριους χώρους στάθμευσης οχημάτων των Σ.Ε.Α., εντόπιζαν οχήματα με τελευταίας τεχνολογίας κλειδαριές και ακολούθως με τη χρήση ηλεκτρονικής συσκευής μπλοκαρίσματος, απενεργοποιούσαν το κεντρικό κλείδωμα των οχημάτων και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα αντικείμενα».

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Κλοπές: Η Ασφάλεια Κατερίνης

Στα ίχνη της σπείρας, μπήκαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Κατερίνης, οι οποίοι σε ένα κυνηγητό ως τον Προμαχώνα, συνέλαβαν την 44χρονη γυναίκα από τη Βουλγαρία και αναζητούν τον συνεργό της, ο οποίος διέφυγε μέσα στο σκοτάδι. Σε βάρος τους, πλην των υπολοίπων, ασκήθηκε δίωξη και για απόπειρα σωματικών βλαβών κατά αστυνομικών καθώς όταν αντελήφθησαν στο ΣΕΑ Κορινού την παρουσία αστυνομικών, πάτησαν το γκάζι του αυτοκινήτου για να πέσουν πάνω τους! Όπως προέκυψε, πάντως, από τον Νοέμβριο του 2018 μέχρι σήμερα διέπραξαν στους χώρους στάθμευσης των Σ.Ε.Α. Κορινού Πιερίας και Ευαγγελισμού Λάρισας, συνολικά 13 διαρρήξεις και κλοπές σε σταθμευμένα οχήματα.

Πάνω από 15.000 ευρώ η λεία

Αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 15.870 ευρώ, των 650 λιρών Αγγλίας, καθώς και διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές, αντικείμενα και 2 κυνηγετικά όπλα ιδιοκτησίας ενός 45χρονου που κατείχε νόμιμα, η συνολική αξία των οποίων ανέρχεται στο ποσό των 13.650 ευρώ, σύμφωνα με τους παθόντες.

Με επικίνδυνους ελιγμούς

Ως προς το χρονικό της σύλληψης της 44χρονης, κατά τη διάρκεια διάρρηξης Ι.Χ.Φ., οι προαναφερόμενοι, αφού έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς, επιβιβάσθηκαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς κινήθηκαν προς το μέρος των αστυνομικών, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός αυτών, και διέφυγαν. Ακολούθως, αφίχθησαν στον Συνοριακό Σταθμό Προμαχώνα προκειμένου να εξέλθουν από την χώρα, πλην όμως στη θέα των αστυνομικών εγκατέλειψαν το όχημά τους και εκμεταλλευόμενοι το σκότος διέφυγαν. Μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, η 44χρονη συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα καθώς επιχείρησε εκ νέου να εξέλθει από την χώρα.

Τι κατασχέθηκε

Κατασχέθηκαν:

  • το προαναφερόμενο όχημα ιδιοκτησίας 39χρονου αλλοδαπού,
  • 1 μετασχηματιστής ηλεκτρικής ενέργειας,
  • 1 συσκευασία φορητού ασυρμάτου με εγχειρίδιο λειτουργίας,
  • 2 φορτιστές,
  • 1 κεραία,
  • 1 ηλεκτρονική συσκευή εκπομπής – λήψης ραδιοσυχνοτήτων και
  • 3 κινητά τηλέφωνα.
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις