Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Επέτειος Πολυτεχνείου 2019: Ένταση στο ΑΠΘ – Φοιτητές εμπόδισαν αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ
ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΟ ΣΤΕΦΑΝΙ

Επέτειος Πολυτεχνείου 2019: Ένταση στο ΑΠΘ – Φοιτητές εμπόδισαν αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ

Επέτειος Πολυτεχνείου 2019: Η φετινή πορεία για το Πολυτεχνείο, αποτελεί το πρώτο μεγάλο crash test για τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, καθώς στόχος είναι η Αστυνομία να μην προκαλέσει, αλλά αν προκληθεί, να απαντήσει.

Επέτειος Πολυτεχνείου 2019: Ένταση επικράτησε νωρίς το πρωί του Σαββάτου στην Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Φοιτητές που έχουν αποκλείσει την είσοδο της Σχολής, δεν επέτρεψαν αρχικά σε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ να περάσει.Για να μην καταθέσει στεφάνι στο μνημείο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ. Επικράτησε ένταση, σύμφωνα με το thestival, προς στιγμήν με συνέπεια να ανέβουν οι τόνοι και να υπάρξουν σπρωξίματα και αντεγκλήσεις μεταξύ των ατόμων. Όταν τελικά τα μέλη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατάφεραν να καταθέσουν το στεφάνι, οι φοιτητές το πήραν και το κατέστρεψαν.

Οι πύλες του Συγκροτήματος Πατησίων του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου άνοιξαν χθες από τις 09:00 έως τις 21:30. Το ίδιο θα συμβεί και σήμερα, αλλά αύριο Κυριακή, ανήμερα της επετείου, η σταδιακή εκκένωση των χώρων του Πολυτεχνείου θα ξεκινήσει στις 14:00 ώστε να ξεκινήσει η πορεία προς την Αμερικανική πρεσβεία που έχει παραδοσιακά ξεκινά στις 16:00.Η φετινή πορεία για το Πολυτεχνείο, αποτελεί το πρώτο μεγάλο crash test για τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, καθώς στόχος είναι η Αστυνομία να μην προκαλέσει με τη στάση της, αλλά αν προκληθεί, να απαντήσει.

Επέτειος Πολυτεχνείου 2019: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύουν, σύμφωνα με την αστυνομία, λόγω των εκδηλώσεων για την «46η Επέτειο του Πολυτεχνείου», στο οδικό δίκτυο γύρω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο μέχρι την πλατεία Κάνιγγος, σήμερα Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε εφαρμογή και από τις 12:00 αύριο Κυριακής 17 Νοεμβρίου 2019, ημέρα της πορείας, ενώ θα επεκταθούν στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου στους οδικούς άξονες της Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, Λεωφόρου Αλεξάνδρας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις εκάστοτε κυκλοφοριακές συνθήκες.

Επέτειος Πολυτεχνείου 2019: Τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις των μέσων

Ακόμη, σύμφωνα με απόφαση της «Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε.», θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (λεωφορεία – τρόλεϊ).

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Η αστυνομία κάνει έκκληση στους οδηγούς, από σήμερα έως και αύριο Κυριακή, να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, της διαδρομής της πορείας και γύρω από την πρεσβεία των Η.Π.Α, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Επέτειος Πολυτεχνείου 2019: Σε «κόκκινο» συναγερμό η ΕΛΑΣ

Περίπου 5.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται σε «κόκκινο συναγερμό» φέτος, καθώς θα πάρουν μέρος στα αυστηρά μέτρα.

Οι αναλυτές της Κατεχάκη διαπιστώνουν ότι φέτος θα υπάρχει αρκετή ένταση και η περιοχή των Εξαρχείων «μυρίζει μπαρούτι».

Ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ. και drone αναμένεται να δίνουν συνεχώς εικόνα από την πλατεία και τις ταράτσες κτηρίων στα Εξάρχεια – σημεία δύσκολο να ελεγχθούν – που αναμένεται να μετατραπούν σε πεδίο μάχης.

Φέτος, αλλάζουν τα δεδομένα καθώς δεν θα υπάρχουν παραδοσιακά κρησφύγετα και ορμητήρια αντιεξουσιαστών λόγω των επιχειρήσεων της αστυνομίας σε κτήρια υπό κατάληψη, στην ΑΣΟΕΕ καθώς και την αλλαγή του νόμου για το άσυλο.

Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν περιφερειακά χτυπήματα σε τμήματα και γι’ αυτό το λόγο απομακρύνουν τα υπηρεσιακά οχήματα ενώ οι άνδρες ασφαλείας θα πρέπει να έχουν αυξημένα μέτρα αυτοπροστασίας στις σκοπιές.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις