Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Βασίλης Σπανάκης: Κοινόχρηστοι και κοινωφελείς χώροι αποδίδονται στους δικαιούχους τους
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βασίλης Σπανάκης: Κοινόχρηστοι και κοινωφελείς χώροι αποδίδονται στους δικαιούχους τους

Βασίλης Σπανάκης: Καθορίζεται η καταληκτική ημερομηνία παράδοσης των κοινοχρήστων χώρων της επένδυσης του Ελληνικού από την ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ.

Βασίλης Σπανάκης: Τροπολογία με την οποία επιλύονται άμεσα και στην ουσία τους τα ιδιοκτησιακά ζητήματα, που αφορούν τους κοινόχρηστους και κοινωφελείς χώρους εντός της επένδυσης του Ελληνικού, κατέθεσαν σήμερα δέκα βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Η τροπολογία φέρει την υπογραφή των Βασίλη Σπανάκη, Κωνσταντίνου Κυρανάκη, Διονύσιου Χατζηδάκη, Άννας Καραμανλή, Σοφίας Βούλτεψη, Χαράλαμπου Παπαδημητρίου, Ιωάννη Καλλιάνου, Γεωργίας Μαρτίνου, Γεώργιου Βλάχου και Βασίλειου Οικονόμου.

Η τροπολογία στοχεύει στην εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος με την αξιοποίηση των συγκεκριμένων χώρων από τους φυσικούς τους δικαιούχους. Αυτοί είναι οι δήμοι Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γλυφάδας και Αλίμου. Σύμφωνα με την τροπολογία, «τίθεται καταληκτική ημερομηνία παράδοσής τους από την Ελληνικό ΑΕ, η οποία καθορίζεται με Κοινή Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Επιπλέον, αποσαφηνίζεται ότι οι χώροι αυτοί περιέρχονται στην κυριότητα των δικαιούχων τους αμέσως μετά τη διανομή του ακινήτου».

Η δήλωση του Βασίλη Σπανάκη

«Σήμερα με την Τροπολογία που καταθέσαμε δέκα βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, επιλύουμε άμεσα στην ουσία τους τα ιδιοκτησιακά ζητήματα που αφορούν τους κοινόχρηστους και κοινωφελείς χώρους εντός της επένδυσης του Ελληνικού, ώστε να εξυπηρετηθεί το συντομότερο δυνατό το δημόσιο συμφέρον με την αξιοποίηση των χώρων αυτών από τους φυσικούς δικαιούχους, δηλαδή από τους Δήμους Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γλυφάδας και Αλίμου. Ταυτόχρονα βάζουμε ένα μεγάλο stop σε αυτούς που έσπευσαν να κινδυνολογήσουν.

Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου γιατί πρωταγωνιστής στη διακυβέρνηση Μητσοτάκη, είναι η κάθε τοπική κοινωνία την οποία σεβόμαστε και υπηρετούμε. Θέλουμε τις γειτονιές μας να τις δούμε να αλλάζουν και θα αλλάξουν προς όφελος των κατοίκων και του μέλλοντος των παιδιών μας».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις