Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κώστας Τσιάρας: Υπαναχώρηση μετά τις αντιδράσεις
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Τσιάρας: Υπαναχώρηση μετά τις αντιδράσεις

Κώστας Τσιάρας: Αποσύρεται η διάταξη περί κακόβουλης εξύβρισης των Θείων από τις τροποποίησεις που δρομολογεί η κυβέρνηση στον Ποινικό Κώδικα.

Κώστας Τσιάρας: Μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν, ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας ανακοίνωσε την απόσυρση της διάταξης περί κακόβουλης εξύβρισης των Θείων από τις τροποποιήσεις που δρομολογεί η κυβέρνηση στον Ποινικό Κώδικα. Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω διάταξη προέβλεπε ποινή φυλάκισης έως δύο έτη «για όποιον κακόβουλα καθυβρίζει τον Θεό και όποιος δημόσια και κακόβουλα καθυβρίζει την ορθόδοξη εκκλησία ή θρησκεία ανεκτή στην Ελλάδα».

Η σχετική ανακοίνωση έγινε σε συνέντευξη του υπουργού στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, όπου ο κ. Τσιάρας τόνισε ότι δεν θέλει να χαθεί η ουσία και από την στιγμή που υπάρχουν τόσες αντιδράσεις, η συγκεκριμένη διάταξη θα αποσυρθεί. «Προβληματίζομαι πάρα πολύ. Δεν το κρύβω ότι μετά τον θόρυβο, που έχει προκληθεί, υπάρχει ένας μεγάλος προβληματισμός και βεβαίως είναι ένα ζήτημα που βλέπω με μεγάλη προσοχή. Θα δούμε από δω και πέρα πώς θα εξελιχθεί», είχε δηλώσει νωρίτερα ο κ. Τσιάρας, μιλώντας στο ραδιόφωνο ΘΕΜΑ 104,6.

Κώστας Τσιάρας: Η δικαιολόγηση της διάταξης

Δικαιολογώντας την επαναφορά της συγκεκριμένης διάταξης, που σε πολλούς άφησε γεύση αναχρονισμού και οπισθοδρόμησης, ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε πως έγινε σε «μία προσπάθεια προστασίας των δικαιωμάτων θρησκευτικών μειονοτήτων που κάνει η κυβέρνηση». «Βρισκόμαστε μπροστά σε γεγονότα που εξελίσσονται με αρνητικό τρόπο στην ελληνική κοινωνία και μιλώ για την αντιπαράθεση μεταξύ ομάδων μεταναστών που εγκαθίστανται στην ενδοχώρα και δημιουργούνται εντάσεις», διευκρίνισε. Σημείωσε δε, ότι τουλάχιστον πέντε ευρωπαϊκές χώρες έχουν την ίδια διάταξη, η δε Δανία που την είχε καταργήσει, την επανέφερε.

Ακρίτα και Χωμενίδης κατά της διάταξης

Με σαφή διάθεση τρολαρίσματος, η Έλενα Ακρίτα έγραψε στο Facebook: «Επειδή έλειψα για λίγο η θανατική ποινή επανήλθε ή να υπολογίζουμε προς το βραδάκι;» και μέσα σε μισή ώρα είχε 1.300 αντιδράσεις και 71 κοινοποιήσεις! Μάλιστα απαντά σε σχόλιο follower γράφοντας «αγχόνη ή ανασκολοπισμός μάθαμε;».

Στο ίδιο πνεύμα και ο Χρήστος Χωμενίδης, που έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook: «Θέλω να διευκρινίσω ότι αν χτυπήσετε το δαχτυλάκι του ποδιού σας σε κάποιο έπιπλο και βλασφημήσετε τα θεία, η Εκκλησία σάς κατανοεί και σάς απαλλάσσει πάσης αμαρτίας». Όταν μάλιστα κάποιος τον ρωτάει τι εννοεί, επανέρχεται ο Χωμενίδης με καυστικό τρόπο γράφοντας «κρατούνται δύο που συγκρούστηκαν ξυπόλητοι με το τραπέζι».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις