Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Επαναστατική Αυτοάμυνα: Νέα στοιχεία για τον 46χρονο τρομοκράτη – Εξαφανίστηκε μετά τον τραυματισμό
ΕΛΛΑΔΑ

Επαναστατική Αυτοάμυνα: Νέα στοιχεία για τον 46χρονο τρομοκράτη – Εξαφανίστηκε μετά τον τραυματισμό

Επαναστατική Αυτοάμυνα: Ο καταζητούμενος, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, έδινε κάθε 1η του μηνός το παρών στο Αστυνομικό Τμήμα των Εξαρχείων, βάσει δικαστικής απόφασης περιοριστικών μέτρων.

Επαναστατική Αυτοάμυνα: Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τον 46χρονο, σκληρό, όπως χαρακτηρίζεται, αντιεξουσιαστή, ο οποίος καταζητείται για συμμετοχή στην οργάνωση “Επαναστατική Αυτοάμυνα” και τα ίχνη του έχουν χαθεί εδώ και καιρό, καθώς φέρεται να είχε αντιληφθεί ότι βρίσκεται στο στόχαστρο των Αρχών.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ο συγκεκριμένος καταζητούμενος, σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες, έδινε κάθε 1η του μηνός το παρών στο Αστυνομικό Τμήμα των Εξαρχείων, βάσει δικαστικής απόφασης περιοριστικών μέτρων που του είχαν επιβληθεί για άλλη υπόθεση. Ενώ εμφανιζόταν κάθε μήνα κανονικά, την 1η Νοεμβρίου, εννέα μόλις ημέρες από την ληστεία στο κατάστημα τυχερών παιγνιδιών στο Χολαργό όπου τραυματίστηκε στο γόνατο από εκπυρσοκρότηση του όπλου, που κρατούσε ο συνεργός του την ώρα που του έδινε, δεν εμφανίστηκε στο Τμήμα.

Οι αστυνομικοί κατά τις ίδιες πληροφορίες τον αναζήτησαν και στο σπίτι του όπου δεν τον βρήκαν, ενώ τον είχαν αναζητήσει και μετά την ταυτοποίηση του DNA του που είχε προκύψει μετά τον τραυματισμό από τις κηλίδες που άφηνε πίσω του πάνω στο πεζοδρόμιο καθώς έτρεχε να διαφύγει με τον 41χρονο. Είχε αντιληφθεί η φοβόταν, λένε αστυνομικοί ότι η Αστυνομία γνώριζε πια  τη συμμετοχή του στη ληστεία του πρακτορείου εξ αιτίας τη; απρόσμενης για αυτόν εξέλιξη του τραυματισμού και φαίνεται ότι αποφάσισε να εξαφανιστεί και να κρύβεται σε άγνωστο μέρος, που δεν μπορεί έως τώρα να εντοπιστεί από την αντιτρομοκρατική.

Τηλεφώνησε σε γνωστή γιατρό

Έγινε επίσης γνωστό, ότι μετά τον τραυματισμό ο 46χρονος, που είχε καθοριστικό ρόλο σε κατάληψη που εκκενώθηκε από την αστυνομία τον Αύγουστο στην οδό Καλλιδρομίου, αλλά και σε συγκρούσεις με αστυνομικές δυνάμεις στα Εξάρχεια, ενώ αιμορραγούσε λόγω του σοβαρού τραύματος από τη σφαίρα του καλάσνικοφ, τηλεφώνησε μια γνωστή του γιατρό. Εκείνη είχε βάρδια τη νύχτα της 21ης Οκτωβρίου, όταν συνέβη ο τραυματισμός σε νοσοκομείο των Βορείων Προαστίων. Πρώτα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, με τον 41χρονο πήγαν στο κοντινό σπίτι του 45χρονου –εκεί που βρέθηκαν και τα όπλα- περιποιήθηκαν το τραύμα και στη συνέχεια  μετέφεραν με αυτοκίνητο τον τραυματία στο νοσοκομείο.

Αποχώρησαν λίγο μετά την επίδεση του τραύματος

Η γιατρίνα ανέλαβε την περίθαλψη και λίγη ώρα μετά ο τραυματίας και οι δύο  σύντροφοί του αποχώρησαν. Η γιατρός δεν έφερε το περιστατικό στην Αστυνομία, η οποία το πληροφορήθηκε. Όταν τη ρώτησαν για ποιο λόγο δεν ανέφερε στις αρχές ένα σοβαρό περιστατικό με τραυματισμό από σφαίρα, φέρεται να είπε ότι θεωρούσε ότι ήταν ζήτημα τροχαίου ατυχήματος.

Η ταυτοποίηση του 41χρονου

Στο μεταξύ η αντιτρομοκρατική που είχε αναλάβει την υπόθεση της ληστείας μετά την ταυτοποίηση του γενετικού υλικού από το αίμα, βρήκε και τη μοτοσικλέτα που είχαν εγκαταλείψει οι δράστες σε κοντινή περιοχή. Από την εξέτασή της- είχε κλαπεί από την Πεύκη στις 11 Οκτωβρίου- αλλά και από ευρήματα στο εσωτερικό του πρακτορείου της ληστείας ταυτοποιήθηκε και ο 41χρονος, που ήταν παλαιότερα μέλος του Επαναστατικού Αγώνα…

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις