Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κυρανάκης χοιρινό: Ο Άδωνις τον στηρίζει και θέτει ζήτημα αλληλεγγύης στη ΝΔ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρανάκης χοιρινό: Ο Άδωνις τον στηρίζει και θέτει ζήτημα αλληλεγγύης στη ΝΔ

Κυρανάκης χοιρινό: Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, απαντώντας στην τοποθέτηση του Χρήστου Γιαννούλη για τα μπάρμπεκιου δίπλα σε προσφυγικές δομές, προκάλεσε και τη δυσαρέσκεια του Μαξίμου.

Κυρανάκης χοιρινό: Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, στήριξε τον βουλευτή του νότιο τομέα της Αθήνας Κωνσταντίνο Κυρανάκη, επισημαίνοντας το δικαίωμα των στελεχών της ΝΔ να έχουν τις απόψεις τους. Σχολιάζοντας τις δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη και του Γιώργου Κουμουτσάκου- που αποδοκίμασαν τις δηλώσεις Κυρανάκη για το προσφυγικό- ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι ο καθένας έχει τις απόψεις του, σε ένα κοινό- βέβαια- πλαίσιο υπό τον αρχηγό, ενώ πρόσθεσε ότι μολονότι η ΝΔ κυριαρχεί σε σχέση με την αριστερά, σε επίπεδο ιδεών, στελεχών και διαχείρισης, «πάσχουμε από ένα έλλειμμα αλληλεγγύης».

Ο κ. Γεωργιάδης κατέληξε λέγοντας ότι ο κ. Κυρανάκης «είναι ένας νέος συνάδελφος που εξελέγη με μεγάλη άνεση στην περιφέρειά του, στην πρώτη υποψηφιότητά του και έχει δώσει μάχες για να είμαστε σήμερα εδώ». Υπενθυμίζεται ότι ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, απαντώντας στην τοποθέτηση του Χρήστου Γιαννούλη για τα μπάρμπεκιου δίπλα σε προσφυγικές δομές, είχε πει: «Να υπενθυμίσω ότι στην Ελλάδα επιτρέπεται η κατανάλωση χοιρινού και υπό προϋποθέσεις αλκοόλ. Δεν μπορεί να έρθει υπήκοος τρίτης χώρας και να επιβάλλει τις απόψεις του. Είναι απαράδεκτη η τοποθέτηση σας κ. Γιαννούλη γιατί περιορίζει δικαιώματα που έχει κάθε Έλληνας πολίτης. Γιατί να περιοριστούν τα δικαιώματα των Ελλήνων; Με ποια λογική;».

Η θέση της Ντόρας

Στην ουσία η κυβέρνηση θέλει να κινηθεί με την «ήπια» γραμμή της Ντόρας Μπακογιάννη η οποία για το θέμα του μπάρμπεκιου ακροδεξιών με χοιρινό έξω από hotspot, είχε πει ότι «κάποιοι δικοί μας νέοι βουλευτές δεν κατάλαβαν γιατί μιλούσαν.Εγώ δεν πιστεύω ότι υπάρχει βουλευτής της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη που θα υποστηρίξει ότι η έλλειψη ανθρωπιάς και στήριξης του αδυνάμου μπορεί να είναι πολιτική θέση». «Με ενόχλησε αυτό το θέμα, όχι γιατί υπάρχει περίπτωση να πει κάποιος ότι δεν θα τρώμε χοιρινό ή δεν θα πίνουμε αλκοόλ, αλλά επειδή προκαλείς τον εξαθλιωμένο άνθρωπο και τον πατάς στο θρησκευτικό του συναίσθημα. Αυτό δεν υπάρχουν λόγια να το περιγράψεις».

 Κυρανάκης χοιρινό: Τι είπε ο Κουμουτσάκος

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος μιλώντας στη Βουλή χαρακτήρισε αντίστοιχες δηλώσεις «γραφικές» ζητώντας να τελειώσουν. «Οι γραφικότητες κάποτε πρέπει να τελειώνουν. Με σουβλάκια, μπύρες και κοψίδια δεν γίνεται μεταναστευτική πολιτική. Η κατανάλωση χοιρινού δεν απαγορεύεται προφανώς διά νόμου στη χώρα αλλά θα έπρεπε από τη συνείδησή μας όταν γίνεται έξω από δομές φιλοξενίας», είπε ο κ. Κουμουτσάκος.

Ωστόσο δεν έμεινε εκεί λέγοντας ότι αποδέχεται πλήρως τη δήλωση που είχε κάνει πριν λίγες μέρες η Ντόρα Μπακογιάννη, ότι δηλαδή οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας δεν κατάλαβαν γιατί μιλούσαν στην επιτροπή και είχε προσθέσει με ένταση ότι η ανθρωπιά δεν διδάσκεται με νόμους. «Προσυπογράφω τη δήλωση της κυρίας Μπακογιάννη. Συμφωνώ μαζί της και τονίζω ότι η δήλωσή της αυτή είναι η θέση μου και ως αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη».

Κυρανάκης χοιρινό: Ενόχληση Μαξίμου

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει ο «Βηματοδότης», ο Κυριάκος Μητσοτάκης πληροφορήθηκε τις δηλώσεις του νεαρού βουλευτή όταν επέστρεψε από την Κίνα και ζήτησε, αμέσως, από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα να μεταφέρει τηλεφωνικά την ενόχληση του Μεγάρου Μαξίμου. Είχε ήδη προηγηθεί το «άδειασμα» του Κωνσταντίνου Κυρανάκη από την Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ και ο ίδιος ο Στέλιος Πέτσας είχε τοποθετηθεί δημοσίως χαρακτηρίζοντας «άστοχο ό,τι ρίχνει λάδι στη φωτιά».

Κυρανάκης χοιρινό: Τι είπε μετά από όλα αυτά

«Ο κ. Γιαννούλης είπε αυτά τα απαράδεκτα και γελοία πράγματα περί ποινικοποίησης της κατανάλωσης χοιρινού και όλα τα υπόλοιπα, δεν μου είπε τι από την απάντησή μου θεωρεί ακροδεξιό.  Η φωτογραφία που ανήρτησα είναι ακροδεξιά ή ρατσιστική;», δήλωσε ο Κυρανάκης στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

«Στην Ελλάδα έχουμε έναν τρόπο ζωής, είναι δικαίωμα του καθενός. Στη συζήτηση για τον ποινικό κώδικα, δηλαδή στη συζήτηση που οι Έλληνες βουλευτές συζητούν για νέες ποινές, αλλαγές ποινών στον ποινικό κώδικα, είπε ότι θεωρεί απαράδεκτο, απέναντι από δομές μεταναστών να γίνεται κατανάλωση χοιρινού και αλκοόλ. Εντός της αίθουσας της γερουσίας. Ένιωσα την ανάγκη σαν συνάδελφός του να του απαντήσω με μία άποψη με την οποία σίγουρα διαφωνεί. Αυτό όμως είναι το υγιές στη δημοκρατία. Όλο αυτό που ακολούθησε περί ακροδεξιάς ρατσιστικής, ότι δήθεν εγώ στήριξα τη διαμαρτυρία, που δεν αναφέρθηκε ποτέ η διαμαρτυρία. Δείτε τη δήλωσή μου και πείτε μου αν έστω μια λέξη αναφέρεται στη διαμαρτυρία. Ή αν μία λέξη από αυτά που είπα χθες είναι ακροδεξιά».

Κυρανάκης:  Δεν άκουσα καμία κριτική σε εκδηλώσεις που προσβάλουν χριστιανικά σύμβολα

«Εγώ δεν θέλω να βάζει κανείς λάδι στη φωτιά. Δηλώσεις τύπου Γιαννούλη ότι είναι ποινικά κολάσιμη η κατανάλωση κλπ κλπ είναι αυτές που βάζουν λάδι στη φωτιά. Εγώ δεν θα την έκανα ούτε θα συμμετείχα σε αυτήν την εκδήλωση. Αλλά θα ήθελα και μια κριτική από τους δήθεν φιλελεύθερους και τους δήθεν προοδευτικούς, για αυτούς που διοργανώνουν τσιμπούσια με κρέατα Μεγάλη Παρασκευή έξω από Επιτάφιους. Δεν άκουσα καμία κριτική σε εκδηλώσεις που προσβάλουν χριστιανικά σύμβολα από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε άκουσα για την προσβολή της ελληνικής σημαίας από μία συγκεκριμένη ομάδα που μπήκε στην παρέλαση».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις