Αθήνα

°C

Τρίτη

22

Ιουνίου 2021

alphafreepress.gr / PLUS / Ιαπωνία: Ποσό ρεκόρ για περιζήτητη λιχουδιά
PLUS

Ιαπωνία: Ποσό ρεκόρ για περιζήτητη λιχουδιά

Ιαπωνία: Ένα σπάνιο καβούρι του χιονιού δημοπρατήθηκε έναντι του ποσού-ρεκόρ των 5 εκατ. γιέν (41.500 ευρώ) στο Τοτόρι της Ιαπωνίας την Πέμπτη.

Ιαπωνία: Είναι γνωστό πως γαστρονομικές προτιμήσεις των Ιαπώνων είναι ιδιαίτερες. Οι ίδιοι είναι αρκετοί πρόθυμοι να καταβάλουν αρκετά χρήματα για την κατανάλωση… ιδιαίτερων εδεσμάτων. Ανάμεσα σε αυτά ανήκει και το λεγόμενο καβούρι του χιονιού. Το καβούρι χιονιού, μια εξαιρετικά περιζήτητη λιχουδιά στην Ιαπωνία, βρίσκεται στα ύδατα του νομού Τοτόρι, στο κύριο Χοσνού, μεταξύ της Οζάκα και της Χιροσίμα. Ονομάζεται zuwaigani στα ιαπωνικά και συλλέγεται παραδοσιακά κατά τους ψυχρότερους μήνες. Φέρει επίσης το ψευδώνυμο «φωτεινό πεντάστερο» από το σχήμα του αλλά και από την υψηλή του ποιότητα.

Ένα τέτοιο καβούρι πουλήθηκε πρόσφατα σε τιμή ρεκόρ. Συγκεκριμένα, δημοπρατήθηκε έναντι του ποσού-ρεκόρ των 5 εκατ. γιέν (41.500 ευρώ) στο Τοτόρι της Ιαπωνίας την Πέμπτη. Αυτή είναι η υψηλότερη τιμή που καταβάλλεται για το συγκεκριμένο είδος καβουριού. Το πολυπόθητο καρκινοειδές ήταν αρσενικό, βάρους 1,2 κιλών και μήκους 14,6 εκατοστών. Η προσφορά αυτή κατέρριψε το προηγούμενο ρεκόρ Γκίνες, που κατείχε ένα καβούρι χιονιού το οποίο είχε πωληθεί για 2 εκατομμύρια γιεν πέρυσι (16.500 ευρώ), επίσης στο Τοτόρι.

Στα πιάτα λίγων τυχερών

Το καβούρι των 5 εκατομμυρίων θα καταλήξει στα πιάτα μερικών τυχερών θαμώνων ενός πολυτελούς εστιατορίου στην γειτονιά Γκίντζα ​​του Τόκιο. Η φετινή αλιευτική περίοδος καβουριών του χιονιού άρχισε την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου, με την πρώτη δημοπρασία – την επονομαζόμενη «εορταστική αγορά» να λαμβάνει χώρα την αμέσως επόμενη ημέρα. Παρόλο που είθισται οι τιμές να ξεκινούν από πολύ ψηλά τις πρώτες ημέρες, όσοι συμμετέχουν στη δημοπρασία πιστεύουν ότι είναι ευοίωνο να αγοράσουν τα πρώτα και καλύτερα αλιεύματα της σεζόν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις