Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κυψέλη μετανάστες: Καρέ – καρέ η επιχείρηση εξάρθρωσης του κυκλώματος
ΕΛΛΑΔΑ

Κυψέλη μετανάστες: Καρέ – καρέ η επιχείρηση εξάρθρωσης του κυκλώματος

Κυψέλη μετανάστες: Το Λιμενικό έδωσε στην δημοσιότητα ένα βίντεο κατά το οποίο εξαρθρώνεται κύκλωμα διακίνησης μεταναστών.

Κυψέλη μετανάστες: Βίντεο από την επιχείρηση του Λιμενικού σε διαμέρισμα στην Κυψέλη κατά την οποία εξαρθρώθηκε κύκλωμα που μετέφερε μετανάστες στην Ευρώπη ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Στο εντυπωσιακό βίντεο, οι πάνοπλοι άνδρες του Λιμενικού ανεβαίνουν τις σκάλες της πολυκατοικίας με προτεταμένα τα όλα. Αρχικά μπαίνουν σε ένα άδειο δωμάτιο, ωστόσο στο επόμενο εντοπίζουν τους διακινητές που κρατούσαν φυλακισμένους μετανάστες που αναζητούσαν μια καλύτερη ζωή.

«Down» ακούγεται να φωνάζει ένας από τους άνδρες που συμμετείχαν στην επιχείρηση. «Ελέγξτε το χώρο», φωνάζει ένας άλλος. Σημειώνεται ότι στην έφοδο σε δεύτερο διαμέρισμα, ο Λιμενικοί εντόπισαν κι άλλα μέλη του κυκλώματος, που δεν προέβαλαν αντίσταση στη σύλληψη. Επίσης στο εν λόγω βίντεο παρουσιάζονται και φωτογραφίες στις οποίες απεικονίζονται οι άθλιες συνθήκες στις οποίες ζούσαν οι μετανάστες θύματα του κυκλώματος διακίνησης.

Κυψέλη μετανάστες: Δείτε το παρακάτω βίντεο

Κυψέλη μετανάστες: Πλαστογράφοι – διακινητές σε Ελληνικό και Γλυφάδα

Επιπλέον λίγους μήνες πριν συνελήφθησαν σε οικία στο Ελληνικό και σε καφέ – εστιατόριο στη Γλυφάδα , δύο αλλοδαποί ηλικίας 38 και 40 ετών, ως πλαστογράφοι – διακινητές, ενώ αναζητούνταν μια 32χρονη αλλοδαπή συνεργός τους, ιδιοκτήτρια του καταστήματος. Ακόμα, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν οκτώ ακόμα αλλοδαποί, που επρόκειτο να ταξιδέψουν με τα πλαστά έγγραφα. Από την έρευνα στους χώρους, βρέθηκε και κατασχέθηκε ο εξοπλισμός του εργαστηρίου ο οποίος απαρτίζονταν ενδεικτικά από εκτυπωτές, μηχανήματα πλαστικοποίησης, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, πολυμηχάνηματα scanner, διάφορα εργαλεία και αναλώσιμα υλικά.

Επίσης, κατασχέθηκαν, πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, ατομικά σωσίβια θαλάσσης, 5.180 ευρώ, κινητά τηλέφωνα, σκληροί δίσκοι και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο. Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, από τα στοιχεία που βρέθηκαν διαπιστώθηκε ότι οι δράστες τον τελευταίο καιρό αποκόμισαν κέρδη που υπερβαίνουν τις 71.000 ευρώ ενώ εξετάστηκε και το ενδεχόμενο να αποτελούν μέλη ευρύτερου κυκλώματος παράνομης διακίνησης μεταναστών μέσω θαλάσσης. Οι συλληφθέντες έπειτα, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις