Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Βασίλης Καΐλας οικογένεια: Ο λούστρος των παλιών ταινιών στον νέο του…«ρόλο»
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Βασίλης Καΐλας οικογένεια: Ο λούστρος των παλιών ταινιών στον νέο του…«ρόλο»

Βασίλης Καΐλας οικογένεια: Ο γνωστός ηθοποιός εδώ και εννιά μήνες έχει γίνει παππούς και είναι πιο ευτυχισμένος από ποτέ.

Βασίλης Καΐλας οικογένεια: Ποιος δεν θυμάται τον Βασίλη Καΐλα, το καλό παιδί του παλιού ελληνικού κινηματογράφου στο οποίο η ζωή δεν είχε φερθεί καλά. Αυτά βέβαια στο σινεμά γιατί στην πραγματική ζωή ο ηθοποιός που σήμερα είναι 66 ετών ζει τις πιο ευτυχισμένες μέρες της ζωής του. Ο ηθοποιός, για την προσωπική ζωή του οποίου γνωρίζουμε ελάχιστα, έχει γίνει εδώ και 9 μήνες παππούς και μοιράστηκε το χαρμόσυνο αυτό νέο με την εφημερίδα Espresso. Μάλιστα ο ίδιος ο ηθοποιός, το μικρό αυτό παιδί που γνωρίσαμε στις παλιές ελληνικές ταινίες, δηλώνει πως είναι ένας χαζοπαππούς. Ωστόσο, μεγαλώνοντας δεν ακολούθησε την καριέρα του ηθοποιού, γράφοντας ένα βιβλίο για την ζωή του πριν από 6 χρόνια με τίτλο «Ένα παιδί μετράει τα πλάνα». Σε αυτό το βιβλίο εξιστορεί την ζωή του, ξετυλίγοντας 30 χρόνια του ελληνικού κινηματογράφου και προσδοκώντας να μεταφέρει τον αναγνώστη στον χαμένο ρομαντισμό εκείνης της εποχής.

Όπως, λοιπόν, ο ίδιος είπε, η μονάκριβη κόρη του Μαρία Ελένη έφερε τον περασμένο Ιανουάριο το πρώτο εγγόνι του, χαρίζοντάς του έναν ακόμα σπουδαίο ρόλο: «Το συναίσθημα αυτό δεν μπορώ να το περιγράψω σε όποιον δεν το έχει ζήσει. Είμαι χαζοπαππούς και δεν το κρύβω. Παίρνω τον εγγονό μου, πηγαίνουμε βόλτα στη θάλασσα και κάνω πράγματα μαζί του που μέχρι τώρα ούτε σκεφτόμουν πως θα μπορούσα να τα κάνω», περιέγραψε μεταξύ άλλων, ενώ αποκάλυψε και το όνομα του εγγονού που είναι: Σπύρος!

Βασίλης Καΐλας οικογένεια: Σκηνή από παλιά ελληνική ταινία

Βασίλης Καΐλας οικογένεια: ‘Πάντα φοβόμουν να φλερτάρω δημοσίως’

Ο ηθοποιός, βέβαια  έχει επιλέξει να κρατά την προσωπική και οικογενειακή του ζωή σε χαμηλούς τόνους, αυτή τη φορά αποφάσισε να κάνει μια εξαίρεση και να μοιραστεί τη χαρά του με τον κόσμο. Όπως έχει αποκαλύψει σε παλαιότερες συνεντεύξεις του, μπορεί η κινηματογραφική του ζωή να ήταν κατά κανόνα… αξιολύπητη, όμως στην προσωπική ζωή του δηλώνει ευτυχής: «Ευτυχώς η ζωή μού τα ’φερε μια χαρά. Δόξα τω Θεώ. Έχω μια υπέροχη κόρη και μια υπέροχη γυναίκα, την Άννα. Το αστείο είναι ότι πάντα φοβόμουν να φλερτάρω λόγω δημοσιότητας. Πίστευα ότι οι γυναίκες δεν γνωρίζουν τον Βασίλη Καΐλα, αλλά τον Βασιλάκη των ταινιών. Ευτυχώς, η γυναίκα μου δεν ήξερε τι δουλειά έκανα καθώς δεν έβλεπε ταινίες. Όταν το κατάλαβε, ήταν αργά. Την είχε πατήσει».

Βασίλης Καΐλας οικογένεια: Γνωρίζοντας τον επιτυχημένο ηθοποιό

Ο Βασίλης Καΐλας γεννήθηκε στην Αθήνα, την 1η Μαΐου 1953 ή 16 Ιουνίου 1953 -) και είναι Έλληνας ηθοποιός. Ξεκίνησε την καριέρα του πλάι στην Έλλη Λαμπέτη, στην ταινία Το τελευταίο ψέμα, όταν ήταν 4 χρονών. Πολύ σύντομα καθιερώθηκε σε χαρακτηριστικούς δεύτερους ρόλους (και πρώτους ρόλους σε ταινίες της Μαρίας Πλυτά όπως Λουστράκος, Εμποράκος). Αργότερα πέρασε στο θέατρο. Το 1985 ήταν ο πρωταγωνιστής της ταινίας Πήρες πτυχίο. Συμμετείχε συνολικά σε 117 ταινίες, όχι μόνο ελληνικές αλλά και ξένες.

Έμεινε στην ιστορία ως το παιδί-θαύμα του ελληνικού κινηματογράφου. Το 2010, αποφάσισε να κατέβει σαν υποψήφιος δήμαρχος στο Λαγονήσι, ενώ ήταν δημοτικός σύμβουλος. Τον Νοέμβριο του 2013 εξέδωσε το πρώτο βιβλίο του, το οποίο ονόμασε “Ένα παιδί μετράει τα πλάνα”, εμπνευσμένος από το έργο του Μενέλαου Λουντέμη “Ένα παιδί μετράει τα άστρα”. Σε αυτό το βιβλίο ανέλυσε την ζωή του αλλά και το έργο και τη συμβολή του στον κινηματογράφο, το θέατρο και την τηλεόραση.

Βασίλης Καΐλας οικογένεια: Απόσπασμα από ταινία με συμπρωταγωνιστή τον Βέγγο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις