Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Ρεκόρ τσιπούρας: Έλληνας ψαροντουφεκάς ξαναχτυπά – Τι έβγαλε στο Μεξικό (vid)
PLUS

Ρεκόρ τσιπούρας: Έλληνας ψαροντουφεκάς ξαναχτυπά – Τι έβγαλε στο Μεξικό (vid)

Ρεκόρ τσιπούρας: Ο Χρήστος Σιμάτης, που κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ τσιπούρας, έπιασε δύο ροφοειδη βάρους 20 και 28 κιλών.

Ρεκόρ τσιπούρας: Ο Κερκυραίος sniper των θαλασσών, Χρήστος Σιμάτης, που έγινε διάσημος για το παγκόσμιο ρεκόρ τσιπούρας, βρίσκεται αυτές τις μέρες σε ταξίδι ψαρέματος στο Μεξικό, απομονωμένος σε ένα μικρό ψαροχώρι κάνοντας αυτό που αγαπάει περισσότερο, να βουτάει με μια ανάσα στο βυθό για να ξετρύπωσε μερικά από τα μεγαλύτερα και πιο εντυπωσιακά είδη ψαριών. Μάλιστα θεωρείται -και όχι άδικα- ένας από τους πιο δεινούς Έλληνες ψαροντουφεκάδες. Πριν από ένα 24ωρο σε μια από τις βουτιές του κατάφερε και έπιασε με το ψαροντούφεκό του δυο ροφοειδή βάρους 20 και 28 κιλών αντίστοιχα.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που ακολουθεί, ίσα που μπορεί να τα σηκώσει προκειμένου να τα δείξει στον φακό της κάμερας. Ο ίδιος λέει ότι η αγάπη του για τη θάλασσα ήταν που τον οδήγησε στο ψαροντούφεκο. «Με το ψαροντούφεκο γίνεσαι πραγματικά ένα κομμάτι θαλάσσιας πανίδας» αναφέρει, για να συμπληρώσει: «Ακόμα κι αν δεν βγάλω κάποιο θήραμα, απολαμβάνω το κολύμπι, καθώς μπορώ και αγναντεύω τις ομορφιές του βυθού».

Ρεκόρ τσιπούρας: Δείτε βίντεο την ώρα που σηκώνεις τις τσιπούρες

Ρεκόρ τσιπούρας: Δεν ψαρεύει από επάγγελμα, αλλά για χόμπι

Το μεγαλύτερο ψάρι που έχει καμακώσει ποτέ είναι ένα μαγιάτικο 45 κιλών περίπου κι αυτό διότι όταν το τοποθέτησαν πάνω στη ζυγαριά εκείνη …τερμάτισε από το βάρος του ψαριού, οπότε υπολόγισαν το βάρος του στο περίπου.  Ένας αληθινός sniper των θαλασσών, χτυπάει αθόρυβα και με ακρίβεια τα θηράματά του, εντυπωσιάζοντας κάθε φορά με τις ψαριές του. Για τα ψάρια που πιάνει θα μπορούσε να αποκομίζει κάθε φορά ένα σεβαστό χρηματικό ποσό ωστόσο, όπως εξηγεί στο protothema.gr, δεν ψαρεύει από επάγγελμα αλλά το κάνει από χόμπι. Μάλιστα οι ψαριές του καταλήγουν συνήθως στη σχάρα προς τέρψη φίλων και συγγενών.

Ένα ψάρι πιάστηκε στα 46 μέτρα βάθος σε ναυάγιο και ήταν μέλος μιας ομάδας περίπου δέκα ψαριών στο ίδιο μέγεθος. Η βουτιά του ψαροντουφεκά διήρκεσε τρία λεπτά. «Η θάλασσα έχει μόχθο όμως είναι η ανταμοιβή είναι μεγάλη» θα πει ο ίδιος, για να προσθέσει: «Όταν βουτάς κρατώντας την ανάσα σου και μπαίνοντας σε ένα περιβάλλον κάπως ξένο για τον άνθρωπο, εκεί όπου βασιλεύουν τα ψάρια, είναι και δύσκολο αλλά θέλει και μεγάλη προσοχή. Θέλει υπομονή, εξάσκηση και να ξέρεις πότε πρέπει να αποχωρείς».

Ρεκόρ τσιπούρας: Δεν χρησιμοποιεί μπουκάλες οξυγόνου στην κατάδυση

Όμως ο Κερκυραίος ψαροντουφεκάς δεν έχει κινδυνέψει από την θάλασσα καθώς λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα, έχει βρεθεί σε κίνδυνο όμως εξαιτίας του ανθρώπινου παράγοντα. Τι εννοεί: «Διότι πολλές φορές δεν σέβονται την σημαδούρα που έχω βγάλει, αυτή που καθιστά εμφανή την παρουσία μου στο βυθό με αποτέλεσμα αρκετά σκάφη να έχουν περάσει σε πολύ κοντινή απόσταση από το σημείο που έχω βουτήξει. Επίσης σε δυο περιπτώσεις, έμπλεξα με παρατημένο στο βυθό αλιευτικά εργαλεία (δίχτυα) και ευτυχώς κατάφερα να ξεμπλέξω σχετικά γρήγορα».

Ο Χρήστος Σιμάτης ψαρεύει αποκλειστικά και μόνο με ψαροντούφεκο, με κράτημα της αναπνοής του και ποτέ δεν χρησιμοποιεί μπουκάλες οξυγόνου για να καταδυθεί. «Σαν τεχνική είναι η πλέον οικολογική και με το μικρότερο αποτύπωμα», εξηγεί. «Συνηθίζω κάθε φορά που βουτάω να επιλέγω ένα καλό ψάρι για την οικογένεια και φίλους και μετά αποχωρώ χωρίς να ενοχλήσω τα υπόλοιπα ψάρια. Η επαφή με το βυθό και τα ψάρια είναι η καλύτερη ανταμοιβή μας».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις