Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ελ Τσάπο γιος: Νεκρός ο αστυνομικός που τον συνέλαβε στο Μεξικό (vid)
ΚΟΣΜΟΣ

Ελ Τσάπο γιος: Νεκρός ο αστυνομικός που τον συνέλαβε στο Μεξικό (vid)

Ελ Τσάπο γιος: Η σοκαριστική στιγμή της δολοφονίας αξιωματικού της αστυνομίας στο Μεξικό την Τετάρτη, ο οποίος ενεπλάκη στη σύλληψη του γιου του Ελ Τσάπο.

Ελ Τσάπο γιος: Η σοκαριστική στιγμή της δολοφονίας αξιωματικού της αστυνομίας στο Μεξικό την Τετάρτη, ο οποίος ενεπλάκη στη σύλληψη του γιου του Ελ Τσάπο κάνει το γύρο του διαδικτύου. Το βίντεο από κάμερα ασφαλείας διέρρευσε στο διαδίκτυο πριν από μερικές ώρες και δείχνει πως δύο ένοπλοι άνδρες, γαζώνουν κυριολεκτικά τον άτυχο αστυνομικό, ο οποίος και ξεψυχά μέσα στο αυτοκίνητό του. Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής Daily Mail, οι δύο άνδρες βγήκαν από ένα κόκκινο αυτοκίνητο, κρατώντας ημιαυτόματα όπλα στα χέρια και έριξαν τουλάχιστον 150 σφαίρες προς το μέρος του άτυχου αστυνομικού.

Η ενέδρα των εγκληματιών διήρκησε μόλις 30 δευτερόλεπτα, αφού οι δύο άνδρες είχαν ακολουθήσει το αυτοκίνητο του αστυνομικού στο πάρκινγκ εμπορικού κέντρου στην πόλη Κουλιακάν, της επαρχίας Σιναλόα του Μεξικό. Στο βίντεο φαίνονται οι άνδρες να βγαίνουν από το αυτοκίνητο και να ανοίγουν πυρ σε βάρος του αστυνομικού που είχε ενεργό ρόλο στη σύλληψη του Ελ Τσάπο.

Ελ Τσάπο γιος: Το viral βίντεο

Ελ Τσάπο γιος: Το χρονικό της υπόθεσης και η στιγμή της σύλληψης του γιου του Χοακίν Γκουζμάν

Στις 17 Οκτωβρίου, οι αστυνομικές δυνάμεις του Μεξικού αφινιδίασαν τον γιο του Ελ Τσάπο και τον συνέλαβαν στην πόλη Κουλιακάν. Σύλληψη που συνοδεύτηκε από γενικευμένη σύρραξη από ενόπλους του καρτέλ ναρκωτικών στην πόλη Κουλιακάν του Μεξικό, η οποία ανάγκασε τις αρχές να τον αφήσουν ελεύθερο. Το θύμα της ένοπλης επίθεσης φαίνεται πως υπήρξε αξιωματικός σε υψηλή θέση στην αστυνομία της επαρχία του Μεξικό. Ο πατέρας του Οβίντιο, Χοακίν Γκούζμαν, υπήρξε ο ηγέτης του καρτέλ ναρκωτικών Σιναλόα επί δεκαετίες, πριν συλληφθεί και εκδοθεί στις ΗΠΑ. Ο Ελ Τσάπο καταδικάστηκε σε ισόβια με την κατηγορία της εμπορίας τόνων ναρκωτικών.

«Εξέλιξη που θα κατέληγε σε σκηνικό πολέμου και αιματοχυσία αθώων επιλύθηκε με γνώμονα την επιστροφή στην ειρήνη και την ασφάλεια του πληθυσμού» δήλωσε για την απόφαση της απελευθέρωσης του γιου του Ελ Τσάπο, ο υπουργός Εσωτερικών Αλφόνσο Ντουράζο. Ο υπουργός Άμυνας του Μεξικό, Λουίς Κρεσκένσιο Σαντοβάλ προέβαλε για τους παρευρισκόμενους βίντεο από το κράνος ενός εκ των αστυνομικών που συμμετείχαν στην επιχείρηση σύλληψης του γιου του Ελ Τσάπο. Σε αυτό βαριά οπλισμένοι αστυνομικοί στήνουν ενέδρα έξω από ένα κτίριο και καλούν τον γιο του Ελ Τσάπο να βγει έξω και να παραδοθεί. Κάποιος ακούγεται σε όλη τη διάρκεια του βίντεο να φωνάζει «ψυχραιμία». Ο γιος του Ελ Τσάπο, φορούσε λευκό πουκάμισο και καπέλο και την ώρα της σύλληψης μιλούσε στο κινητό του τηλέφωνο, ενώ συνοδευόταν από μια γυναίκα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις