Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / “Πορτοφολάδες” Αθήνα: “Θηλυκές συμμορίες” εξαφανίζουν πορτοφόλια σε εμπορικούς δρόμους
ΕΛΛΑΔΑ

“Πορτοφολάδες” Αθήνα: “Θηλυκές συμμορίες” εξαφανίζουν πορτοφόλια σε εμπορικούς δρόμους

"Πορτοφολάδες" Αθήνα: Ως προς τον τρόπο δράσης, αναφέρει η Αστυνομία, εισέρχονταν τις ώρες αιχμής και κατά ομάδες, σε εμπορικά καταστήματα προσποιούμενες τις πελάτισσες.

“Πορτοφολάδες” Αθήνα: Σε εμπορικούς δρόμους του κέντρου της Αθήνας και σε πολυκαταστήματα-εμπορικά κέντρα των Βορειοανατολικών Προαστίων, δρουν τον τελευταίο καιρό “θηλυκές συμμορίες”, τα μέλη των οποίων με εμφάνιση… μοντέλων, εξαφανίζουν πορτοφόλια από διερχόμενους και πελάτες.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Μετά τη σύλληψη δύο νεαρών γυναικών από τη Βουλγαρία, οι οποίες συνελήφθησαν στην Ερμού, όπου εμφανίζονταν ως τουρίστριες και με έναν χάρτη στα χέρια ρωτούσαν δήθεν προορισμούς, η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη άλλων δύο συμπατριωτισών τους, στην Αγία Παρασκευή. Οι δύο γυναίκες από τη Βουλγαρία, συνελήφθησαν  από ειδική ομάδα αστυνομικών, που είχε συσταθεί για τη σύλληψή τους,  τη στιγμή που έριχναν στο έδαφος πορτοφόλι το οποίο είχαν αφαιρέσει λίγο νωρίτερα από πελάτη εμπορικού καταστήματος, στην οδό Αγίου Ιωάννου.

Από την έρευνα, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία άλλων δύο γυναικών, οι οποίες αναζητούνται.

“Ως προς τον τρόπο δράσης, αναφέρει η Αστυνομία, εισέρχονταν τις ώρες αιχμής και κατά ομάδες, σε εμπορικά καταστήματα προσποιούμενες τις πελάτισσες. Για να μην κινούν μάλιστα υποψίες, φρόντιζαν να έχουν προσεγμένη εμφάνιση. Ακολούθως, εντόπιζαν τα θύματα τους και στη συνέχεια τα προσέγγιζαν αναλαμβάνοντας η μία εξ αυτών να αποσπά την προσοχή τους, ενώ οι υπόλοιπες με την μέθοδο του τεχνητού συνωστισμού, τους αποσπούσαν τα πορτοφόλια”.

Από την έρευνα σε δωμάτια ξενοδοχείου, στο οποίο διέμεναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

4.060- ευρώ

116 δολάρια ΗΠΑ

4 πορτοφόλια

2 κινητά τηλέφωνα

ρολόι και χρυσή βέρα.

15 περιπτώσεις σε Αγία Παρασκευή, Χαλάνδρι, Νέα Ιωνία

Μέχρι στιγμής, εξιχνιάσθηκαν δεκαπέντε  περιπτώσεις κλοπών σε καταστήματα στην Αγία Παρασκευή, στο Χαλάνδρι και στη Νέα Ιωνία. Προ ολίγων ημερών, είχαν συλληφθεί επ’ αυτοφώρω, μεσημβρινές ώρες,  στην οδό Ερμού,  δύο  ανήλικες κοπέλες από τη Βουλγαρία, “τη στιγμή που απασχολούσαν γυναίκα, με την πρόφαση αναζήτησης πληροφοριών σε χάρτη που της επεδείκνυαν και παράλληλα επιχειρούσαν να αφαιρέσουν αντικείμενα από το εσωτερικό της τσάντας της”.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι ανήλικες, προσποιούμενες τις τουρίστριες με έναν χάρτη της Αθήνας στα χέρια, από αρχές του χρόνου, μετακινούνταν σε πολυσύχναστα σημεία του κέντρου της Αθήνας και χωρίς να γίνονται αντιληπτές αφαιρούσαν από πεζούς τσάντες και πορτοφόλια. Μέχρι στιγμής, εξιχνιάσθηκαν δώδεκα περιπτώσεις κλοπών κυρίως στην οδό Ερμού, στο Μοναστηράκι, στη πλατεία Συντάγματος και στη πλατεία Αγίας Ειρήνης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις