Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Μεταναστευτικό: Συνελήφθησαν 6 διακινητές
ΕΛΛΑΔΑ

Μεταναστευτικό: Συνελήφθησαν 6 διακινητές

Μεταναστευτικό: Κυκλώματα διακινητών μεταφέρουν από τον Έβρο στην ενδοχώρα παράτυπους μετανάστες με κλεμμένα ΙΧ και μοτοσυκλέτες.

Μεταναστευτικό: Με αυτοκίνητα και… μοτοσικλέτες (!), συνεχίζουν τα κυκλώματα διακινητών να μεταφέρουν έναντι αμοιβής παράτυπους μετανάστες στην ενδοχώρα, τις ίδιες ώρες που η κατάσταση χαρακτηρίζεται δραματική και ζητούνται μέτρα και βοήθεια από τους Ευρωπαίους.  Συνελήφθησαν στους νομούς Έβρου και Ξάνθης από αστυνομικούς Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης και Ξάνθης, έξι διακινητές, τέσσερις Έλληνες, ηλικίας 30, 28, 19 και 19 ετών και δύο αλλοδαποί ηλικίας 27 και 20 ετών, οι οποίοι εμπλέκονται σε τρεις διαφορετικές υποθέσεις παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών.

Στην πρώτη περίπτωση, στον Έβρο, κατά τη διάρκεια επιχείρησης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου, συνέλαβαν τους τέσσερις διακινητές, ηλικίας 27, 20, 19 και 19 ετών, διότι, όπως διαπιστώθηκε, εμπλέκονται σε υπόθεση παράνομης μεταφορά δεκαπέντε μη νόμιμων μεταναστών. Οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο δράστες, ηλικίας 27 και 20 ετών, να οδηγούν δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και να μεταφέρουν με αυτά, παράνομα, στην ενδοχώρα συνολικά δεκαπέντε μη νόμιμους μετανάστες, καθώς και τους άλλους δύο 19χρονους δράστες, να επιβαίνουν σε έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να λειτουργούν ως προπομπός, υποδεικνύοντας το δρομολόγιο στα άλλα δύο οχήματα.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Μεταναστευτικό: Με κλεμμένα οχήματα η διακίνηση

Οι δύο 19χρονοι δράστες εφοδίασαν τους συνεργούς τους με τα δύο οχήματα για την μεταφορά των μη νόμιμων μεταναστών. Για το ένα όχημα μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών έχει δηλωθεί κλοπή την 30-10-2019 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης. Οι πινακίδες κυκλοφορίας που έφεραν τα δύο οχήματα μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών έχουν κλαπεί την 3-11-2019 από περιοχές της Αθήνας. Σημειώνεται ότι και οι τρεις οδηγοί-διακινητές στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης.

Στη δεύτερη περίπτωση, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, αστυνομικοί του Τμήματος Φερών Αλεξανδρούπολης, πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 30χρονο οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητου, όμως αυτός συνέχισε την πορεία του. Τελικά, το όχημα βρέθηκε ακινητοποιημένο σε παράδρομο της Εθνικής Οδού, ενώ στην περιοχή οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 30χρονο οδηγό – διακινητή και τρεις μη νόμιμους μετανάστες. Στην τρίτη περίπτωση, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί της Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης συνέλαβαν 28χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί δίκυκλη μοτοσικλέτα και να μεταφέρει, παράνομα, στην ενδοχώρα έναν μη νόμιμο μετανάστη. Κατασχέθηκαν τέσσερα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και μία δίκυκλη μοτοσικλέτα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις