Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

07

Ιουλίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Φορολογικό νομοσχέδιο 2020 Μητσοτάκης: Σήμερα η συζήτηση στο Μαξίμου – Στο τραπέζι και το μεταναστευτικό
ΜΕΤΡΑ ΦΟΡΟΕΛΑΦΡΥΝΣΗΣ

Φορολογικό νομοσχέδιο 2020 Μητσοτάκης: Σήμερα η συζήτηση στο Μαξίμου – Στο τραπέζι και το μεταναστευτικό

Φορολογικό νομοσχέδιο 2020 Μητσοτάκης: Οι τελικές ρυθμίσεις που θα συμπεριληφθούν στο φορολογικό νομοσχέδιο, θα συζητηθούν σε ευρεία σύσκεψη υπό τον Κυριάκου Μητσοτάκη και τη συμμετοχή του οικονομικού επιτελείου.

Φορολογικό νομοσχέδιο 2020 Μητσοτάκης: Το φορολογικό νομοσχέδιο και οι επόμενες ενέργειες της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό/προσφυγικό θα συζητηθούν σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, σε αλλεπάλληλες συσκέψεις. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να πάρει τελικές αποφάσεις για τις ρυθμίσεις που θα περιλαμβάνονται στο φορολογικό νομοσχέδιο και να εγκριθεί το τελικό σχέδιο για την μετεγκατάσταση αιτούντων άσυλο στην ενδοχώρα. Οι τελικές ρυθμίσεις που θα συμπεριληφθούν στο φορολογικό νομοσχέδιο, θα συζητηθούν σε ευρεία σύσκεψη υπό τον Κυριάκου Μητσοτάκη και τη συμμετοχή του οικονομικού επιτελείου.

Σύμφωνα με ασφαλής πληροφορίες του iefimerida, το φορολογικό νομοσχέδιο θα περιέχει μέτρα περαιτέρω φοροελάφρυνσης των επιχειρήσεων, οι οποίες, όμως, θα είναι σε απόλυτη συνάρτηση με επιπλέον παροχές προς τους εργαζόμενους. Το πρώτο μέτρο αφορά την χορήγηση ετήσιων καρτών στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Εφόσον προμηθεύουν οι επιχειρήσεις τους εργαζόμενους τους με κάρτες, το κόστος αυτό θα εκπίπτει στα έξοδα τους. Για να γίνει πιο θελκτικό το μέτρο εξετάζεται να έχει μια επιπλέον προσαύξηση 30%. Δηλαδή για κάθε κάρτα, που κοστίζει 330 ευρώ, θα περνούν στα έξοδα 400 ευρώ.

Φορολογικό νομοσχέδιο 2020 Μητσοτάκης: Ανάλυση οικονομικής επικαιρότητας από τον Σιωμόπουλο

Φορολογικό νομοσχέδιο 2020 Μητσοτάκης: Οι θετικές επιπτώσεις του πρώτου μέτρου

Το συγκεκριμένο μέτρο εκτιμάται ότι θα έχει σειρά θετικών επιπτώσεων. Θα υπάρχει μια έμμεση αύξηση στο εισόδημα των εργαζομένων που θα τύχουν της παροχής και θα τονωθούν η ρευστότητα και το έργο των μέσων μαζικής μεταφοράς. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε μιλήσει για τα μέτρα αυτά στην Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ, περιγράφοντας το μοντέλο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Στο φορολογικό νομοσχέδιο θα περιλαμβάνεται, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είτε η μείωση του συντελεστή φορολόγησης για τα stock options σε εργαζόμενους, δηλαδή διανομή κερδών της επιχείρησης με μετοχές, είτε η θέσπιση αφορολόγητου. Η τελική απόφαση θα ληφθεί σήμερα και αφού εξεταστεί τι ισχύει και σε άλλες χώρες. Με αυτό τον τρόπο δίνεται επιπλέον κίνητρο στις επιχειρήσεις για ενίσχυση των εργαζομένων σε αυτές.

Φορολογικό νομοσχέδιο 2020 Μητσοτάκης: Το ζήτημα με τους αιτούντες ασύλου

Σήμερα αναμένεται να οριστικοποιηθεί και το κυβερνητικό σχέδιο για τις μετεγκαταστάσεις αιτούντων άσυλο, από τα νησιά στην ενδοχώρα και η χωροθέτηση των κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων. Ο σχεδιασμός ολοκληρώθηκε χθες από την ομάδα κρούσης που έχει συσταθεί με τους Γιώργο Γεραπετρίτη, Στέλιο Πέτσα, Άκη Σκέρτσο, Τάκη Θεοδωρικάκο, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Αλκιβιάδη Στεφανή και Μάνο Λογοθέτη και σήμερα αναμένεται η έγκριση του Πρωθυπουργού. Πρώτος στόχος είναι να μεταφερθούν 4.000 άτομα με προσφυγικό προφίλ, κυρίως οικογένειες και ασυνόδευτα παιδιά, μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου. Βασική αρχή που έχει τεθεί είναι να μην ξεπερνούν οι πρόσφυγες το 1% του πληθυσμού της περιφέρειας, ενώ θα επιλεγούν πόλεις που δεν έχουν φιλοξενήσει πρόσφυγες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις