Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σώρρας δίκη: Αναβλήθηκε για τις 18 Νοέμβρη, δεν παρέστη στο δικαστήριο
ΕΛΛΑΔΑ

Σώρρας δίκη: Αναβλήθηκε για τις 18 Νοέμβρη, δεν παρέστη στο δικαστήριο

Σώρρας δίκη: Διακόπηκε η δίκη του Αρτέμη Σώρρα που που ήταν προγραμματισμένη για τις 18 Νοεμβρίου.

Σώρρας δίκη: Για τις 18 Νοεμβρίου διεκόπη η δίκη του Αρτέμη Σώρρα και άλλων 22 ατόμων που κατηγορούνται για εξαπάτηση πολιτών στους οποίους υπόσχονταν ότι θα διαγράψουν τα χρέη τους προς το ελληνικό Δημόσιο. Η δίκη διεκόπη προκειμένου οι νεοδιορισθέντες δικηγόροι τεσσάρων κατηγορουμένων να λάβουν γνώση της δικογραφίας. Ο Αρτέμης Σώρρας, ο οποίος βρίσκεται προφυλακισμένος από τον Ιούνιο του 2018 στις φυλακές του Κορυδαλλού, δεν παρέστη ωστόσο στη δίκη. Με έγγραφό του που ανέγνωσε η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, δήλωσε πως «δεν επιθυμώ την μεταγωγή μου, θα με εκπροσωπήσει ο συνήγορός μου». Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν σωρεία αδικημάτων μεταξύ των οποίων συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη και απόπειρα απάτης σε βάρος του Δημοσίου και διέγερση σε διάπραξη κακουργήματος.

Τον Σεπτέμβριο του 2012 ο αρχηγός της «Ελλήνων Συνέλευσις» παρουσιάστηκε ως νόμιμος κάτοχος 6 χρεωστικών ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία δώριζε στο ελληνικό δημόσιο για την αποπληρωμή του χρέους. Τον Οκτώβριο του 2014 το Υπουργείο Οικονομικών της Αμερικής ενημερώνει την Τράπεζα της Ελλάδας ότι τα έγγραφα αυτά είναι προϊόν απάτης, καθώς δεν αποτελούν έγκυρα χρηματοοικονομικά μέσα παροτρύνοντας να απευθυνθούν στις διωκτικές αρχές. Υπενθυμίζεται ότι, ο Αρτέμης Σώρρας, έχει ήδη καταδικαστεί το 2017 σε ποινή κάθειρξης 8 χρόνων για υπεξαίρεση, μετά από καταγγελία πρώην συνεργάτη του ότι του είχε κλέψει 100.000 ευρώ την περίοδο που είχαν μαζί επιχείρηση με παιδότοπους.

Σώρρας δίκη: Το χρονικό της υπόθεσης

Σε διαμέρισμα του Αλίμου εντοπίστηκε και συνελήφθη έναν χρόνο πριν ο Αρτέμης Σώρρας. Σύμφωνα με πληροφορίες είχε αφήσει μακριά γενειάδα προκειμένου να μην γίνεται αντιληπτός. Σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης εδώ και πολλούς μήνες, ωστόσο κατάφερνε να διαφύγει του εντοπισμού και της σύλληψής του. Έπειτα οδηγήθηκε στην ΓΑΔΑ. Ο Σώρρας έφτιαξε τη ΜΚΟ End National Debt – Τέλος Δημόσιου Χρέους, προχώρησε σε παρουσίαση του προγράμματος του, και έθεσε φυσικά και όρους.

Την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου του 2012, ο Σώρρας και οι “εκλεκτοί” του, ανέλυσαν εκτενώς το πόνημα τους στο ξενοδοχείο President, σε μια κατάμεστη αίθουσα με δημοσιογράφους και κανάλια να είναι γύρω τους. Τότε, ο Αρτέμης Σώρρας ανέφερε ότι είχε ήδη καταθέσει τα χρήματα και συγκεκριμένα 600 δισεκατομμύρια δολάρια για την Ελλάδα και 50 δισεκατομμύρια δολάρια για την Κύπρο, σε τράπεζες του Τορόντο και του Οντάριο του Καναδά αντίστοιχα. “Δεν Θα μπορούσαν να πτωχεύσουν την Ελλάδα, γιατί είναι ήδη κατατεθειμένα 600 δις δολάρια κατατεθειμένα στο λογαριασμό της Ελληνικής Δημοκρατίας με κάποιους όρους.

Σώρρας δίκη: ‘Είμαστε Έλληνες’ είχε πει ο Αρτέμης

Ο βασικός όρος είναι να γίνει εξονυχιστικός λογιστικός έλεγχος για το πού πήγαν τα λεφτά. Διότι εμένα δεν μου βγαίνει ο λογαριασμός. Και αυτοί που μαγειρέψανε το έλλειμμα θα λογοδοτήσουν. Μ’ ενδιαφέρει, αυτός που έφερε εδώ τη χώρα, τι κακό έχει κάνει στην χώρα με την υπογραφή του. Δεν μπορούν να εξαγοράσουν το δημόσιο χρέος της Ελλάδος ούτε Ρώσοι, ούτε Κινέζοι ούτε κανείς εάν δεν είναι Έλληνας. Αυτό ίσως δεν το σκέφτηκαν οι δανειστές, γιατί σου λέει, ποιος Έλληνας θα βρεθεί να έχει τόσα λεφτά για να ξεχρεώσει το χρέος της Ελλάδος. Ε, λοιπόν τους λέμε, εμείς είμαστε εδώ, είμαστε Έλληνες και τα χρήματα υπάρχουν και τα έχουμε ήδη καταθέσει”, είχε πει τότε ο Σώρρας που τελικά, όπως αποδείχθηκε, έπαιζε με τον πόνο των Ελλήνων.

Σώρρας δίκη: Οι δηλώσεις του δύο χρόνια πριν

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις