Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Τσέλσι – Άγιαξ 4-4: Επικός αγώνας στο Champions League – Τα γκολ και οι φάσεις
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Τσέλσι – Άγιαξ 4-4: Επικός αγώνας στο Champions League – Τα γκολ και οι φάσεις

Τσέλσι - Άγιαξ 4-4: Ένας από τους πιο συγκλονιστικούς αγώνες στην ιστορία του Champions League διεξήχθη το βράδυ της Τρίτης στο Στάμφορντ Μπριτζ.

Τσέλσι – Άγιαξ 4-4Και τι δεν είχε ο αγώνας της Τσέλσι με τον Άγιαξ για την τέταρτη αγωνιστική των ομίλων του Champions League. 8 γκολ, δύο αποβολές ένα πέναλτι κι ένα γκολ μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα και εν τέλει κανέναν νικητή, αφού το VAR στέρησε από τους Άγγλους μια επική, ολική ανατροπή, από 1-4 σε 5-4.

Στα του ματς, ο «Αίαντας» προηγήθηκε στο σκορ με αυτογκόλ του Έιμπραχαμ στο 2′, ωστόσο οι Λονδρέζοι ισοφάρισαν τρία λεπτά μετά με πέναλτι του Ζορζίνιο. Η συνέχεια ωστόσο ήταν καταιγιστική για τους Ολλανδούς, οι οποίοι πήραν εκ νέου κεφάλι με τον Πρόμες στο 20ο λεπτό, έκαναν το 1-3 στο 35′ με απίστευτη απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ζίγιεχ που «βρήκε» και στον Κέπα και εν τέλει πήραν προβάδισμα τριών τερμάτων με τον Φαν Ντε Μπέεκ στο 55ο λεπτό της αναμέτρησης.

Τσέλσι – Άγιαξ 4-4: Από την κόλαση στον παράδεισο οι Λονδρέζοι

Στο 63′ η Τσέλσι με τέρμα του Αθπιλικουέτα ξαναμπήκε στο σκορ, για να φτάσουμε πέντε λεπτά μετά σε μια από τις πιο πολυσυζητημένες φάσεις στην ιστορία του θεσμού. Σε επίθεση των Άγγλων ο Ντάνι Μπλιντ έκανε φάουλ για κίτρινη, ο διαιτητής άφησε πλεονέκτημα και ακολούθως έδωσε πέναλτι στην Τσέλσι για χέρι του Φέλτμαν. Μάλιστα, Μπλιντ και Φέλτμαν είδαν δεύτερη κίτρινη κάρτα παίρνοντας την άγουσα για τα αποδυτήρια, για να μειώσει εκ νέου ο Ζορζίνιο από την «άσπρη βούλα». Τρία λεπτά μετά, ο 19χρονος Τζέιμ έφερε το ματς στα ίσα, με τον Αθπιλικουέτα να δίνει το προβάδισμα στην ομάδα του στο 78′, ωστόσο το γκολ του ακυρώθηκε μέσω VAR για χέρι.

Στην παρούσα φάση υπάρχει τριπλή ισοβαθμία στο Group H, αφού Άγιαξ, Τσέλσι και Βαλένθια έχουν συγκεντρώσει από 7 βαθμούς, ενώ η Λιλ είναι η ουραγός του ομίλου με μόλις 1 πόντο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις