Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

31

Ιανουαρίου 2023

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς να μην γεράσω: 6 μυστικά για μακροζωία
PLUS

Πώς να μην γεράσω: 6 μυστικά για μακροζωία

Πώς να μην γεράσω: Οι τρόποι για να ενεργοποιήσεις τη λειτουργία της αντιγήρανσης και να εξασφαλίσεις την υγεία των αγγείων του σώματός σου.

Πώς να μην γεράσω: Τα αγγεία του ανθρώπινου σώματος είναι τόσα πολλά, ώστε το συνολικό μήκος τους θα ξεπερνούσε σε έκταση τα 100.000 χιλιόμετρα. Αυτό μεταφράζεται ως δυόμιση φορές η περίμετρος της Γης. Βρίσκονται παντού πάνω μας, τροφοδοτούν κάθε ζωτικό χιλιοστό του κάθε μας οργάνου, φέρνοντάς του οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά για την καλή του λειτουργία. Στην περίπτωση που τα αγγεία αυτά αποφραχθούν, η υγεία μας βρίσκεται σε κίνδυνο. Με λίγα λόγια, αν τα αγγεία δε δουλεύουν σωστά, υπάρχει κίνδυνος να γεράσουμε πριν την ώρα μας.

Τα λειτουργικά αιμοφόρα αγγεία κάνουν το δέρμα μας υγιές και λαμπερό και χαρίζουν ομοιόμορφο χρώμα. Επίσης η επιδερμίδα γίνεται ελαστικότερη κι έτσι εμποδίζει τον σχηματισμό ρυτίδων, ενώ η καρδιά γίνεται πιο δυνατή. Η καλή μνήμη και η υγιής σεξουαλικότητα είναι επίσης δύο ακόμα θετικά αποτελέσματα. Βέβαια, καλό θα ήταν όλα αυτά να τα φροντίζουμε από νωρίς, προτού περάσουν τα χρόνια. Αν, ωστόσο, δεν το είχατε κάνει έως τώρα, ποτέ δεν είναι αργά!

Πώς να μην γεράσω: To σχέδιο δράσης για την καλή διατήρηση αγγειακού συστήματος

1. Να επιλέγετε για την καθημερινή σας διατροφή τρόφιμα που προστατεύουν τις αρτηρίες και περιορίστε αυτά που τις φθείρουν.
2. Καθημερινά να κάνετε τουλάχιστον 30 λεπτά σωματικής άσκησης για την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος.
3. Καταπολεμήστε τους παράγοντες που συμβάλλουν στη φθορά των αρτηριών, όπως το στρες, το κάπνισμα, η σωματική αδράνεια, η έλλειψη βιταμίνης D.
4. Η διοχέτευση της ενέργειας που έχετε στη σεξουαλικότητά σας κινητοποιεί με θετικό τρόπο και σας κάνει καλό.
5. Κοιμηθείτε όσο καλύτερα γίνεται, φροντίζοντας για τη σωστή διάρκεια του ύπνου και τις κατάλληλες στάσεις όσο αυτός διαρκεί. Έτσι, βοηθάτε στην αναζωογόνηση των αρτηριών σας.
6. Να κάνετε μασάζ και διαλογισμό, τις τεχνικές που είναι αποδεδειγμένα αποτελεσματικές για την ευεξία.

Οπωσδήποτε όλη η προσπάθεια αυτή δεν θα πάει χαμένη, διότι οι αρτηρίες σε καλή κατάσταση είναι ένα ακόμη όπλο ενάντια στην παχυσαρκία. Επιπλέον, έτσι εξασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία του ενδοκρινικού συστήματος, το οποίο εργάζεται με τη σειρά του για τη ρύθμιση του βάρους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις