Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Διαρρήξεις: Τέσσερις δράστες στα χέρια της αστυνομίας
ΕΛΛΑΔΑ

Διαρρήξεις: Τέσσερις δράστες στα χέρια της αστυνομίας

Διαρρήξεις: Εισβολές «αστραπή» σε δεκάδες σπίτια σε Ιωάννινα, Άρτα και Αμφιλοχία είχε στο ενεργητικό της τετραμελής σπείρα.

Διαρρήξεις: Από τα Ιωάννινα μέχρι την Άρτα και την Αμφιλοχία, τα μέλη συμμορίας διαρρηκτών-ληστών, εκμεταλλεύονταν ακόμη και την ολιγόλεπτη απουσία των ενοίκων σπιτιών τα οποία έβαζαν στο στόχαστρο. Οι κακοποιοί, σύμφωνα με την Αστυνομία, εισέβαλαν στα σπίτια είτε με διάρρηξη είτε από ανασφάλιστα παράθυρα ή μπαλκονόπορτες, είτε με τη μέθοδο της απασχόλησης. Σε αυτή την περίπτωση προσποιούντο τους πωλητές. Όταν εισέβαλαν με διάρρηξη αν οι ένοικοι βρίσκονταν εντός των οικιών τους δε δίσταζαν κάποιες φορές να ασκήσουν σωματική βία σε βάρος τους. Η εξάμηνη δράση της συμμορίας των τεσσάρων Ρομά έλαβε τέλος με τη σύλληψη των δραστών στα… Γρεβενά. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα, ληστειών και κλοπών κατ’ εξακολούθηση.

Οι αστυνομικοί που ερευνούσαν μια σειρά διαρρήξεων και αιματηρών ληστειών, εντόπισαν αρχικά στη Μικρή Γότιστα Ιωαννίνων Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που έψαχναν μετά από μαρτυρίες ότι με αυτό διέφευγαν οι δράστες. Σε σήμα των αστυνομικών ο οδηγός δεν σταμάτησε, ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα και τελικά το όχημα ακινητοποιήθηκε στην περιοχή του Περιβολίου Γρεβενών, όπου και συνελήφθησαν οι τέσσερις δράστες. Κατά την αστυνομία, οι συλληφθέντες, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα τουλάχιστον από τον Μάιο του 2019.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Διαρρήξεις: Ολιγόλεπτες εισβολές

Εισέρχονταν στα σπίτια είτε με διάρρηξη είτε από ανασφάλιστα παράθυρα ή μπαλκονόπορτες, εκμεταλλευόμενοι έστω και ολιγόλεπτη απουσία των ενοίκων, είτε με τη μέθοδο της απασχόλησης, προσποιούμενοι τους πωλητές, ενώ στις περιπτώσεις που οι ένοικοι βρίσκονταν εντός των οικιών τους δε δίσταζαν κάποιες φορές να ασκήσουν σωματική βία σε βάρος τους. Από την αστυνομική έρευνα, που βρίσκεται σε εξέλιξη, έχουν εξιχνιαστεί δύο ληστείες, απόπειρα ληστείας καθώς και τριάντα περιπτώσεις κλοπών-διαρρήξεων, που έγιναν κατά το χρονικό διάστημα από αρχές Μαΐου έως και τις 2 Νοεμβρίου, σε περιοχές των Ιωαννίνων, στον Αμμότοπο Άρτας και στο Σπάρτο Αμφιλοχίας.

Χρήματα και κοσμήματα η λεία

Οι δράστες άρπαζαν, κυρίως, χρήματα και κοσμήματα, ενώ εκτιμάται ότι η λεία από την εγκληματική τους δράση υπερβαίνει τις 80.000 ευρώ. Σε έρευνα στο αυτοκίνητο, που ακινητοποιήθηκε και στην κατοχή των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρυσαφικά καθώς και το χρηματικό ποσό των 630 ευρώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις