Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

07

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς να χωρίσεις ένα νάρκισσο: Τι πρέπει να κάνεις

Πώς να χωρίσεις ένα νάρκισσο: Τι πρέπει να κάνεις

Πώς να χωρίσεις ένα νάρκισσο: Ο τρόπος με τον οποίο πρέπει να συμπεριφερθείς σε έναν νάρκισσο εραστή με τον οποίο θέλεις να χωρίσεις.

Πώς να χωρίσεις ένα νάρκισσο: Σίγουρα όλοι μας γνωρίσαμε κάποια στιγμή στη ζωή μας έναν νάρκισσο. Αναρωτηθήκατε ποτέ ποια ήταν τα στοιχεία που μας γοήτευσαν επάνω του και τον έκαναν να μας κερδίσει; Ο ναρκισσισμός είναι ένα χαρακτηριστικό που εξάπτει την περιέργεια όλων μας. Αυτό στην αρχή, γιατί όταν οι μάσκες πέσουν θα μας προκαλέσει πολυ μεγάλο εκνευρισμό και δυσφορία. Φανταστείτε, τώρα, να έχετε ερωτευτεί έναν τέτοιον άνθρωπο. Εκεί τα πράγματα σύντομα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα κι ο κλοιός πολύ σφιχτός για να δραπετεύσει κανείς.

Μην πανικοβάλλεστε, όμως, γιατί δεν έχει έρθει το τέλος. Υπάρχουν τρόποι με τους οποίους μπορεί κανείς πολύ εύκολα να απαλλαγεί από την εξαντλητική παρουσία ενός νάρκισσου. Τα βασικά χαρακτηριστικά που διακρίνουν έναν ναρκισσιστή είναι η υπεράνω και κάπως σνομπ στάση του, η διαρκής ανάγκη για επιβεβαίωση και θαυμασμό, ή το γεγονός ότι ζηλεύει και νιώθει πως τον ζηλεύουν. Γιατί να συμβαίνει αυτό; Μα γιατί θεωρεί τον εαυτό του πολύ ιδιαίτερο άτομο. Κάτι εξίσου σημαντικό είναι το ότι δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για τα συναισθήματα των γύρω του και μπορεί να γίνει χειριστικός.

Πώς να χωρίσεις ένα νάρκισσο: Τι πρέπει να κάνεις;

Έχεις νιώσει ότι δεν πάει άλλο και θέλεις να έρθει ένα τέλος. Στην περίπτωση που θέλεις να χωρίσεις έναν νάρκισσο, δεν χρειάζεται να μπεις στη διαδικασία να εξηγήσεις κάτι. Τι να εξηγήσεις σε έναν άνθρωπο που δεν μπορεί να αντιληφθεί τα αυτονόητα; Να θυμάσαι ότι πρέπει να έχεις έναν τρόπο ξεκάθαρο. Μπορει να πιστέψει ότι του κάνεις νάζια. Στο μυαλό ενός ατόμου που πάσχει από ναρκισσιστική διαταραχή, του δείχνεις να τον παρακαλάς και το μόνο που καταφέρνεις είναι να του αυξάνεις τον εγωισμό. Όσο εσύ κάνεις υπομονή και ανέχεσαι τη ναρκισσιστική συμπεριφορά του, εκείνος παίρνει δύναμη. Η προσοχή που του δίνεις είναι η τροφή του. Τρέφεται από το ενδιαφέρον σου και νιώθει πως καταξιώνεται. Ήρθε η στιγμή, όμως, να αναδείξεις την προσωπικότητα σου και να τον κάνεις πέρα!

Ο μόνος τρόπος για να πιάσει το μήνυμα που θέλεις να του δώσεις, είναι ένα: το να μην του δώσεις καθόλου σημασία. Τίποτα. Το καλύτερο όπλο για να να αντιμετωπίσεις ένα νάρκισσο είναι η αδιαφορία. Να ανοίξεις την πόρτα και να φύγεις. Απλά, χωρίς ειδοποιήσεις. Αν βλέπεις πως οι προσπάθειές σου έχουν πέσει στο κενό, αυτή είναι η μοναδική σου εναλλακτική. Και μακάρι η συμπεριφορά σου να του χτυπήσει κάποιο καμπανάκι.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις