Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Μαρί Λαφορέ: Πέθανε η μεγάλη ερμηνεύτρια – Άφησε ιστορία με το «Viens, viens»
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μαρί Λαφορέ: Πέθανε η μεγάλη ερμηνεύτρια – Άφησε ιστορία με το «Viens, viens»

Μαρί Λαφορέ: Μαύρη μέρα για τη Γαλλική αλλά και τη διεθνή μουσική σκηνή, λόγω θανάτου της τραγουδίστριας Marie Laforêt.

Μαρί Λαφορέ: Η τραγουδίστρια και ηθοποιός Μαρί Λαφορέ πέθανε στην πόλη Ζενολιέ της δυτικής Ελβετίας σε ηλικία 80 ετών, ανακοίνωσε σήμερα η οικογένειά της στο Γαλλικό Πρακτορείο. “Η Μαρί Λαφορέ πέθανε χθες, Σάββατο. Μόλις μου το είπε η κόρη της”, είπε σε δημοσιογράφο του AFP η Ντομινίκ Ντεγκάλ, εκπρόσωπος Τύπου της σκηνοθέτριας Λίζα Αζουέλος, κόρης της Λαφορέ. Τα αίτια του θανάτου της ερμηνεύτριας των μεγάλων μουσικών επιτυχιών “Vendanges de l’amour” και “Viens, viens” δεν έχουν διευκρινιστεί.

Η Μαρί Λαφορέ είχε γυρίσει ταινίες με τους σκηνοθέτες Ζορζ Λοτνέρ, Ανρί Βερνέιγ, Πιέρ Γκρανιέ-Ντεφέρ, Μισέλ Ντεβίλ, Ζαν-Πιέρ Μοκί… Το 1963, κυκλοφόρησε ο πρώτος της δίσκος 45 στροφών: Το τραγούδι “Les vendanges de l’amour” συνέθεσε ο Ντανιέλ Ζεράρ. Θα ακολουθήσουν και άλλες επιτυχίες: “Ivan, Boris et moi”, “Il a neige sur Yesterday” (τραγούδι -φόρος τιμής στους Μπιτλς), “Viens sur la montagne”, “Marie douceur, Marie colere”, “Que calor la vida”… Η τραγουδίστρια γεννήθηκε στη Ζιρόντ της νοτιοδυτικής Γαλλίας στις 5 Οκτωβρίου του 1939. Το 1978 μετακόμισε στη Γενεύη και απέκτησε την ελβετική υπηκοότητα.

Συμμετείχε σε περίπου σαράντα ταινίες, των Louis Malle, Rene Clément Georges Lautner, Henri Verneuil και του Jean-Pierre Mocky. Παντρεύτηκε πέντε φορές και έκανε συνολικά τρία παιδιά με τον Ιούδα Αζουέλλο, επιχειρηματία μαροκινής και εβραϊκής καταγωγής και με τον Alain Kahn-Sriber, επιχειρηματία και συλλέκτη τέχνης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις