Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πεδίον του Άρεως τώρα: Επιχείρηση της αστυνομίας σε υπό κατάληψη κτίριο πίσω από την ΑΣΟΕΕ
ΕΛΛΑΔΑ

Πεδίον του Άρεως τώρα: Επιχείρηση της αστυνομίας σε υπό κατάληψη κτίριο πίσω από την ΑΣΟΕΕ

Πεδίον του Άρεως τώρα: Μεγάλη η κινητοποίηση της αστυνομίας για εκκένωση του κτιρίου που τελεί υπό κατάληψη εδώ και πολλά χρόνια.

Πεδίον του Άρεως τώρα: Σε εξέλιξη βρίσκεται αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση κτιρίου που τελεί υπό κατάληψη, από το 2006. Το κτίριο βρίσκεται δίπλα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ), στη συμβολή των οδών Μαυροματαίων και Δεριγνύ, στην Αθήνα. Η κατάληψη στο κτίριο, που ανήκει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, είχε γίνει από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Η περιοχή είναι αποκλεισμένη και στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Το κτίριο βρίσκεται υπό κατάληψη από αντιεξουσιαστές πάνω από δέκα χρόνια. Μάλιστα, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, «συνδέεται» με τα πρόσφατα επεισόδια στην Πατησίων. Η κινητοποίηση της αστυνομίας είναι μεγάλη. Οι δρόμοι γύρω από το κτίριο έχουν αποκλειστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Το υπό κατάληψη κτίριο ανήκει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Να σημειωθεί ότι την περασμένη Τετάρτη (30.10.2019) σημειώθηκαν επεισόδια στην περιοχή. Εκατοντάδες νεαροί βγήκαν από την Σχολή και έβαλαν φωτιά σε τουλάχιστον επτά κάδους κλείνοντας την Πατησίων. Οι νεαροί φώναζαν συνθήματα κατά της κατάργησης του ασύλου. Στο σημείο έσπευσαν δύο οχήματα της πυροσβεστικής και διμοιρίες των ΜΑΤ. Οι αστυνομικοί συγκρούστηκαν με τους ταραξίες και έπεσαν κρότου λάμψης και χημικά. Κάποιοι προκάλεσαν και φθορές σε κοντινά καταστήματα σπάζοντας τζαμαρίες.

Πεδίον του Άρεως τώρα: Φωτογραφίες
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις