Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

01

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Διαρρήκτες: Ακυρώνουν την εντολή κλειδώματος οχημάτων
ΕΛΛΑΔΑ

Διαρρήκτες: Ακυρώνουν την εντολή κλειδώματος οχημάτων

Διαρρήκτες: Μέλη συμμοριών παρακολουθούν οδηγούς που σταθμεύουν τα οχήματά τους και ακυρώνουν την εντολή κλειδώματος με παρεμβολέα.

Διαρρήκτες: Προσοχή, όταν, την ώρα που απομακρύνεστε από το αυτοκίνητό σας το οποίο μόλις σταθμεύσατε, έστω για λίγο, το κλειδώνετε με το μπουτόν που έχετε στα χέρια σας. Υπάρχει πιθανότητα, κάποιοι επιτήδειοι να παρακολουθούν τις κινήσεις σας και την στιγμή που πατάτε εσείς το μπουτόν χωρίς να κοιτάζετε πίσω σας, να πατάνε κι εκείνοι το… δικό τους! Εσείς νομίζετε ότι το όχημα κλείδωσε ηλεκτρονικά, αλλά οι καιροφυλακτούντες μπορεί να πέτυχαν την ακύρωση της εντολής σας με το πάτημα παρεμβολέα κεντρικού κλειδώματος και το όχημα να έμεινε ξεκλείδωτο, έρμαιο στις διαθέσεις τους.

Που δεν είναι άλλες, από την αρπαγή, όσων πολύτιμων αντικειμένων έχετε αφήσει στο εσωτερικό, από τσάντες, πορτοφόλια, κάρτες, ηλεκτρονικές συσκευές και ό,τι άλλο μπορεί να φανεί χρήσιμο στους ίδιους και αξιοποιήσιμο από τους κλεπταποδόχους, όπου θα καταλήξει… Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου, μετά από έρευνες ημερών, κατάφεραν να συλλάβουν στο εσωτερικό ενός… αυτοκινήτου, την ώρα που ερευνούσε για κλοπιμαία, έναν 35χρονος Αλγερινό, ενώ αναζητούν και τουλάχιστον έναν ακόμη συνεργό του. Το συγκεκριμένο όχημα το είχε παραβιάσει με διαρρηκτικά εργαλεία.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Διαρρήκτες: Βρέθηκε παρεμβολέας

Ωστόσο, όπως αποκαλύπτουν οι αστυνομικοί, σε μοτοσυκλέτα που χρησιμοποιούσε, βρέθηκε και κατασχέθηκε, εκτός από άλλα αντικείμενα και ένας παρεμβολέας κεντρικού κλειδώματος. Που σημαίνει ότι στις τεχνικές του διδύμου ήταν και το μπλοκάρισμα από μακριά του κλειδώματος του οχήματος, που έβαζαν κάθε φορά στο μάτι. Από την έρευνα της Ασφάλειας Αμαρουσίου, προέκυψε ακόμη ότι ο 35χρονος Αλγερινός, μαζί με έναν 28χρονο συνεργό του, που αναζητείται, είχαν διαπράξει επιπλέον πέντε διαρρήξεις-κλοπές από σταθμευμένα αυτοκίνητα στις περιοχές του Αμαρουσίου, του Χαλανδρίου και της Αγίας Παρασκευής.

Παρεμβολές και άλλα τρικ

Μόλις στα τέλη του περασμένου Ιουνίου, πάλι οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αμαρουσίου, είχαν εξαρθρώσει πολυμελή συμμορία, η οποία και με παρεμβολείς κεντρικού κλειδώματος και με άλλα τρικ, κατάφερναν να κρατάνε τις πόρτες των οχημάτων ανοιχτές και στη συνέχεια να αλωνίζουν στο εσωτερικό τους, χωρίς να γίνονται αντιληπτοί. Είχαν συλληφθεί έξι υπήκοοι Αλγερίας, οι οποίοι διάπρατταν ακατάπαυστα κλοπές από το εσωτερικό αυτοκινήτων σε Μαρούσι, Κηφισιά, Νέα Ερυθραία, η Αγία Παρασκευή, Γλυφάδα, Κολωνάκι και Σύνταγμα.

Η επιχειρησιακή μέθοδος

Συνήθιζαν να δρουν, κατά τις ώρες λειτουργίας των καταστημάτων πλησίον χώρων ολιγόλεπτης στάθμευσης οχημάτων. Δρούσαν από τον Ιούλιο του 2018. Σε σχέση με τον τρόπο δράσης (modus operandi) που χρησιμοποιούσαν για την παραβίαση των οχημάτων:

  • Προσέγγιζαν το όχημα, πάντα από την πλευρά του συνοδηγού, τη στιγμή που έφθανε στην περιοχή που επιτηρούσαν.
  • Προσποιούμενοι πως μιλούσαν στο τηλέφωνο και έχοντας γυρισμένη την πλάτη τους προς το όχημα, προσπαθούσαν να κρατήσουν την «πετούγια» της πίσω πόρτας πατημένη τη στιγμή που ο ιδιοκτήτης κλείδωνε το όχημα, ώστε η πόρτα να παραμείνει ανοιχτή.
  • Στην δεύτερη περίπτωση, βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση από το όχημα και την ώρα που ο οδηγός προσπαθούσε να το κλειδώσει με το «μπουτόν» του κλειδιού του, οι δράστες με τη χρήση δικού τους τηλεκοντρόλ (παρεμβολέα κεντρικού κλειδώματος και συστήματος συναγερμού) που ενεργοποιούσαν ακριβώς τη στιγμή που ο οδηγός πατούσε το δικό του, μπλόκαραν την ασφάλισή του.
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις