Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Τζένη Ρουσσέα: Ο έρωτας με την δεύτερη ματιά, η ”Μήδεια” και οι…τύψεις
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Τζένη Ρουσσέα: Ο έρωτας με την δεύτερη ματιά, η ”Μήδεια” και οι…τύψεις

Τζένη Ρουσσέα: Η γνωστή ηθοποιός Τζένη Ρουσσέα παραμένει αγέραστη και με πολύ χιούμορ.

Τζένη Ρουσσέα: Είναι μία από τις σημαντικότερες ηθοποιούς εδώ και πολλές δεκαετίες με επιτυχίες στο θέατρο, τον ελληνικό κινηματογράφο και την τηλεόραση. Ο λόγος για την Τζένη Ρουσσέα που παραμένει μια αγαπητή ηθοποιός, με πολύ χιούμορ. «Εγώ πενθώ πάντα τη μέρα των γενεθλίων μου», είπε με αυτοσαρκασμό σε συνέντευξη που έδωσε στο «Πρωινό» το πρωί της Παρασκευής. «Όλοι οι άλλοι χαίρονται, αλλά εγώ… Είναι ένας χρόνος παραπάνω. Ας μην την ξεφωνίσουμε, είναι πάνω από 80 πάντως», εξομολογήθηκε η ηθοποιός που πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Οι Φάλαινες του Αυγούστου».

Για τις συνεργασίες της στο θέατρο τόνισε: «Επέλεγα να παίξω μόνο με καλούς ηθοποιούς. Ήμουν δύσκολη. Έχω χάσει και πολλά λεφτά για αυτό.» «Έχω ένα όνειρο, θα το επιδιώξω γιατί είμαι αναιδέστατη. Διάβασα ότι παίζει τη Μήδεια μια Αγγλίδα 95 χρονών. Οπότε, πήρα θάρρος. Ποιος θα με πάρει τώρα;», αναρωτήθηκε γελώντας η Τζένη Ρουσσέα.

Τζένη Ρουσσέα: Το… ”πένθος” στα γενέθλια της

Τζένη Ρουσσέα: «Οι φάλαινες του Αυγούστου» με την διάσημη ηθοποιό

Η Τζένη Ρουσσέα έχει δει μια ολόκληρη εποχή να περνά μπροστά από τα μάτια της: ηθοποιούς-αληθινούς σταρ που υπηρέτησαν με πάθος το θέατρο και τον κινηματογράφο, παραγωγές που έκαναν τον κόσμο να συρρέει στις αίθουσες. Έμαθε πολλά και έδωσε πολλά -για την ακρίβεια δείχνει ότι έχει ακόμα να δώσει. Η Τζένη Ρουσσέα, φαίνεται ότι δεν έχει χορτάσει ακόμα την θεατρική σκηνή: στα 87 της χρόνια ακόμα δοκιμάζει και δοκιμάζεται. Ο Πέτρος Ζούλιας είδε στην Τζένη Ρουσσέα την μία εκ των δύο κεντρικών ηρωίδων του έργου «Οι Φάλαινες του Αυγούστου» που ανεβαίνει τη φετινή θεατρική σεζόν στο θέατρο «Χώρα». Ένα έργο-ύμνο στη ζωή και την αλληλεγγύη. Άνθρωποι σε προχωρημένη ηλικία συναντώνται σε ένα νησί του καλοκαίρι και αναλογίζονται τα όσα πρόλαβαν να ζήσουν. Τζένη Ρουσσέα, Νίκος Γαλανός και Ερση Μαλικένζου καταχειροκροτήθηκαν στη σκηνή του θεάτρου «Χώρα».

Τζένη Ρουσσέα: Το τρέιλερ της θεατρικής παράστασης

Τζένη Ρουσσέα: «Πολλές φορές με έχουν αδικήσει» λέει η ηθοποιός

Μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη είχε παραχωρήσει η Τζένη Ρουσσέα, στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα και στον Αρτ Αντιμιάν. Η ηθοποιός μίλησε για όλους και για όλα χωρίς δισταγμούς. «Δεν θυμάμαι καν πια την ηλικία μου! δεν δίνω συχνά συνεντεύξεις γιατί παραποιούν τα λεγόμενά μου! Αποφεύγω να κάνω όνειρα. Αν δεν υπάρχουμε εμείς δεν θα υπάρξουν και καλές στιγμές του κινηματογράφου. Τότε οι ηθοποιοί παίζαμε… τώρα διαβάζουμε! Δεν θέλω να μεγαλώνω άλλο. Δεν τον φοβάμαι τον χρόνο. Θέλω να παίξω ακόμα 2 – 3 ρόλους.

Πολλές φορές με έχουν αδικήσει και δεν τολμούσα να κάνω το ίδιο! Το παράπονό μου είναι ότι μου έκλεψαν ρόλους», είπε μεταξύ άλλων η Τζένη Ρουσσέα. Η ηθοποιός γεννήθηκε στην Ζάκυνθο στις 25 Οκτωβρίου 1932. Φοίτησε στη σχολή Εθνικού Θεάτρου. Το 1970 η Τζένη Ρουσσέα παντρεύτηκε τον φαρμακοβιομήχανο Σωτήρη Σοφιανόπουλο και την ιδια χρονια (1970) απέκτησε την κόρη της Έλλη. Από το 1975 αναλαμβάνει την επιχείρηση του θεάτρου “Κώστα Μουσούρη”.

Τζένη Ρουσσέα: «Δεν θυμάμαι πια την ηλικία μου»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις