Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Κλοπές: Έψαχναν μετρητά και κωδικούς καρτών
ΕΛΛΑΔΑ

Κλοπές: Έψαχναν μετρητά και κωδικούς καρτών

Κλοπές: 36 γυναίκες, κάποιες από τις οποίες τραυματίστηκαν, έπεσαν θύματα δύο τσαντάκηδων, οι οποίοι πάνω σε μοτοσυκλέτες άρπαζαν τις τσάντες τους.

Κλοπές: Αστυνομικοί δύο μεγάλων Υποδιευθύνσεων Ασφαλείας, Δυτικής και Βορειοανατολικής, ένωσαν τις δυνάμεις τους προκειμένου να βάλουν τέλος στην φρενήρη δράση δύο μοτοσικλετιστών, οι οποίοι είχαν γίνει φόβος και τρόμος για πεζές γυναίκες. Το τελευταίο τρίμηνο, οι δύο τσαντάκηδες, σε έντεκα συνοικίες της Βορειοανατολικής και Δυτικής Αττικής, πλεύριζαν γυναίκες που κρατούσαν, αμέριμνες τις τσάντες τους και περνώντας δίπλα τους σαν αστραπή, τις άρπαζαν αφήνοντας τα θύματα σε πραγματικό σοκ να βάζουν τις φωνές μέσα στους δρόμους.

Όταν έβρισκαν αντίσταση από τις γυναίκες που δεν άφηναν από τα χέρια τους τις τσάντες με τα χρήματα, τις κάρτες του και τα έγγραφά τους, δεν δίσταζαν, λέει η Αστυνομία, να τις σύρουν στα πεζοδρόμιο αφήνοντάς τες τραυματισμένες. Η μεικτή ομάδα αστυνομικών που είχε συσταθεί για την εξουδετέρωσή τους, κατάφεραν να τους συλλάβουν λίγο αφότου άρπαξαν τις τσάντες δύο γυναικών στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Κλοπές: Κινούνταν εναλλάξ με δύο μοτοσικλέτες

Αναλύοντας τον τρόπο δράσης, η Αστυνομία σημειώνει ότι «οι δράστες κινούμενοι εναλλάξ με δύο μοτοσυκλέτες, σε διάφορες περιοχές της Βορειανατολικής και της Δυτικής Αττικής, εντόπιζαν πεζές γυναίκες και στη συνέχεια τις προσέγγιζαν και τις αποσπούσαν με τη βία τις τσάντες τους». Από τα κλοπιμαία, κρατούσαν τα χρηματικά ποσά και τα κινητά, ενώ για να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους, αναζητούσαν για τυχόν αποθηκευμένους-καταγεγραμμένους κωδικούς Pin των τραπεζικών καρτών και σε περίπτωση ανεύρεση τους, προέβαιναν σε αναλήψεις μετρητών. Από την κατ’ οίκον έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περίστροφο ρέπλικα, κράνη, αξεσουάρ μοτοσυκλέτας, είδη ένδυσης και υπόδησης, κινητά τηλέφωνα και μικροποσότητα ναρκωτικών.

Σε 11 συνοικίες της Αττικής

Μέχρι στιγμής, εξιχνιάσθηκαν τριάντα έξι περιπτώσεις αρπαγής τσαντών σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Νέα Χαλκηδόνα, Νέα Φιλαδέλφεια, Νέα Ιωνία, Ηράκλειο, Πεύκη-Λυκόβρυση, Μεταμόρφωση, Ίλιον, Άγιοι Ανάργυροι, Περιστέρι και Πετρούπολη).

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις