Αθήνα

°C

Δευτέρα

17

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φοιτητικό συλλαλητήριο Αθήνα: Κλειστοί οι δρόμοι στο κέντρο – Πορεία προς την Βουλή
ΕΛΛΑΔΑ

Φοιτητικό συλλαλητήριο Αθήνα: Κλειστοί οι δρόμοι στο κέντρο – Πορεία προς την Βουλή

Φοιτητικό συλλαλητήριο Αθήνα: Συγκέντρωση στα Προπύλαια πραγματοποιούν αυτή την ώρα φοιτητικοί σύλλογοι από όλη την Ελλάδα και πορεία προς τη Βουλή.

Φοιτητικό συλλαλητήριο Αθήνα: Συγκέντρωση στα Προπύλαια πραγματοποιούν αυτή την ώρα φοιτητικοί σύλλογοι από όλη την Ελλάδα και πορεία προς τη Βουλή. Οι δρόμοι γύρω από το κέντρο της Αθήνας είναι κλειστοί, ενώ η τροχαία ανακοίνωσε έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μέχρι το απόγευμα λόγω συγκεντρώσεων από το φοιτητικό συλλαλητήριο. Οι φοιτητές διεκδικούν, όπως τονίζουν, «σύγχρονες σπουδές με δικαιώματα, ένα πτυχίο υψηλού επιπέδου ανά επιστημονικό αντικείμενο που να κατοχυρώνει την πλήρη πρόσβαση στο επάγγελμα και όχι πανεπιστήμιο με “άσυλο”».

Μεταξύ άλλων, ζητούν αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την εκπαίδευση στον νέο κρατικό προϋπολογισμό, να πραγματοποιηθούν όλες οι μετεγγραφές, λύση στο ζήτημα της στέγασης των φοιτητών με ανέγερση νέων εστιών και επινοικίαση δωματίων, για όσους μείνουν εκτός. Παράλληλα, τάσσονται κατά των διαγραφών φοιτητών, της κατάργησης του ασύλου και της ισοτίμησης κολεγίων – Πανεπιστημίων. Σύμφωνα με το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), στη συγκέντρωση συμμετέχουν περισσότεροι από 78 φοιτητικοί σύλλογοι και Συνελεύσεις ετών από όλη την Ελλάδα.

Φοιτητικό συλλαλητήριο Αθήνα: Βίντεο από την πορεία τώρα

Φοιτητικό συλλαλητήριο Αθήνα: Τα αιτήματα των φοιτητών

Το φοιτητικό συλλαλητήριο ενώθηκε με αυτό του ΠΑΜΕ, το οποίο διαμαρτύρεται για το νέο καθεστώς στον τρόπο παροχής ασύλου στους πρόσφυγες. Αναλυτικότερα, όσον αφορά τα αιτήματα των φοιτητών: “Οι φοιτητές δηλώνουν αποφασισμένοι να στείλουν μήνυμα ενάντια στην πολιτική που εφαρμόζει αυτή, αλλά και η προηγούμενη κυβέρνηση. Διεκδικούν πραγματικά σύγχρονες σπουδές με δικαιώματα, ένα πτυχίο υψηλού επιπέδου ανά επιστημονικό αντικείμενο που να κατοχυρώνει την πλήρη πρόσβαση στο επάγγελμα …και όχι Πανεπιστήμιο με «άσυλο» στα επιχειρηματικά συμφέροντα.

” Πιο συγκεκριμένα οι απαιτήσεις τους αφορούν: Έκτακτο κρατικό κονδύλι για την κάλυψη των επιτακτικών αναγκών των Ιδρυμάτων, αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την εκπαίδευση στον νέο κρατικό προϋπολογισμό, να γίνουν δεκτές όλες οι μετεγγραφές, άμεση λύση στο ζήτημα της στέγασης των φοιτητών με ανέγερση νέων εστιών, ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ για διαγραφές φοιτητών. Η κυβέρνηση ΝΔ να μην τολμήσει αν φέρει το νομοσχέδιο που ετοιμάζει. Τέλος τονίζουν ότι οι νόμοι για το άσυλο και την ισοτιμία κολεγίων – Πανεπιστημίων να μείνουν στα χαρτιά”.

Φοιτητικό συλλαλητήριο Αθήνα: 74 φοιτητικοί σύλλογοι
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις