Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ιερέας Μάνη: Ο παπάς τα ρίχνει στη μητέρα – Τι λέει το «Χαμόγελο του Παιδιού»
ΕΛΛΑΔΑ

Ιερέας Μάνη: Ο παπάς τα ρίχνει στη μητέρα – Τι λέει το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Ιερέας Μάνη: Ο ιερέας υποστηρίζει μέσα από την φυλακή πως δεν ήταν εκείνος που κακοποίησε σεξουαλικά τη 12χρονη κατανομάζοντας τον παππού της μικρής.

Ιερέας Μάνη: Αρνείται κατηγορηματικά όσα του προσάπτουν για την υπόθεση της κακοποίησης 12χρονης ο ιερέας από τη Μάνη. Μεταξύ άλλων, ο ιερέας μιλώντας στην τηλεόραση του Star και την εκπομπή «Αλήθειες με την Ζήνα» ζητά από την ελληνική Δικαιοσύνη να ρίξει φως στην υπόθεση, ενώ τονίζει ότι τα όσα γράφονται και ακούγονται σε βάρος του είναι αναληθή. Σημειώνεται ότι το 12χρονο κορίτσι μιλά ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον ιερέα και άλλο ένα πρόσωπο. «Ουδέποτε ασέλγησα σε ανήλικο παιδί. Έχω μεγαλώσει έξι παιδιά εκ των οποίων τα πέντε κορίτσια. Νιώθω άσχημα για όσα γράφονται. Είμαι 33 χρόνια ιερέας και ουδέποτε έχω δώσει το παραμικρό δικαίωμα στην εκκλησία και στην τοπική κοινωνία» είπε ο 57χρονος ιερέας μέσα από τη φυλακή.

Προσπαθώντας να εξηγήσει για το πως το ανήλικο κορίτσι βρέθηκε στο σπίτι του στη Μάνη, ο ιερέας είπε: «Το παιδί το πήρα στο σπίτι κατά παράκληση της μητέρας αφού εκείνη αναζητούσε εργασία. Μέχρι τότε ζούσε σε μία τρώγλη σε άθλιες συνθήκες με τον παππού και τη γιαγιά. Δεν είχε πάει ποτέ στο σχολείο μέχρι τότε. Εγώ το περιέβαλα με αγάπη και στοργή. Μαζί μου έμεινε από τις 16 Φεβρουαρίου του 2018 μέχρι τον Απρίλιο όταν και η μητέρα του νοσηλεύτηκε με νευρικό κλονισμό. Εγώ δεν είχε ούτε την κηδεμονία του παιδιού, ούτε την επιμέλεια και έτσι το παρέδωσα στις Αρχές».

Ιερέας Μάνη: Τι είπε ο ιερέας για τις κατηγορίες περί ασέλγειας

Όσον αφορά τις κατηγορίες που του προσάπτονται ότι ασέλγησε πάνω στο ανήλικο κορίτσι, όπως προαναφέρθηκε ο ιερέας εμφανίστηκε κατηγορηματικός, διαψεύδοντας έτσι τα λεγόμενα της 12χρονης και της μητέρας του. «Ουδέποτε έμεινα μόνος μου με το παιδί. Το παιδί το έχουν μπλέξει σε αυτή την ιστορία. Πιθανώς η μητέρα του το έβαλε να τα πει αυτά. Όσο το κορίτσι ήταν μαζί μου, είχε αναφέρει στην κόρη μου, ότι είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά από τον παππού, δηλαδή από τον πατέρα της μητέρας του, όσο έμεναν μαζί», είπε χαρακτηριστικά ο ιερέας.

Σοκάρει η κατάθεση της μικρής:

Ιερέας Μάνη: Ιερέας και μητέρα προπηλάκισαν το παιδί, λέει το ‘Χαμόγελο’

Την ίδια ώρα νέα ερωτήματα προκύπτουν για την υπόθεση μετά τις αποκαλύψεις που έκανε ο πρόεδρος από το «Χαμόγελο του Παιδιού», κ.Γιαννόπουλος. Μιλώντας στην OPEN καταγγέλλει ότι το ανήλικο κορίτσι απειλήθηκε τόσο από τον κατηγορούμενο, όσο και από την ίδια του την μητέρα προκειμένου να αλλάξει την αρχική του κατάθεση. Σ’ αυτήν η 12χρ0νη είχε υποστηρίξει ότι ο ιερέας την βίαζε ενώ η μητέρα του βρισκόταν στο σπίτι.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις