Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

05

Μαρτίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πιλότος ΖΕΥΣ παρέλαση: Ο επισμηναγός που συγκίνησε τη Θεσσαλονίκη – “Δεν μας επηρεάζουν οι τουρκικές προκλήσεις”
ΕΛΛΑΔΑ

Πιλότος ΖΕΥΣ παρέλαση: Ο επισμηναγός που συγκίνησε τη Θεσσαλονίκη – “Δεν μας επηρεάζουν οι τουρκικές προκλήσεις”

Πιλότος ΖΕΥΣ παρέλαση: «Έχουμε πειθαρχία και είμαστε έτοιμοι να αντεπεξέλθουμε όποτε χρειαστεί», λέει ο επισμηναγός Γιώργος Παπαδάκης.

Πιλότος ΖΕΥΣ παρέλαση: Ακόμα ένας πιλότος της ομάδας «Ζευς» που μαγεύουν το κοινό με τις απαιτητικές επιδείξεις και τους επικίνδυνους ελιγμούς, έστειλε το δικό του μήνυμα με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, όπως έκανε και ο συνάδελφός του που μάγεψε το κοινό της Θεσσαλονίκης με τα όσα έβαλε να κάνει στον αέρα το F-16. «Είμαστε έτοιμοι σε διαρκή εκπαίδευση για παν ενδεχόμενο και είμαστε πανέτοιμοι για να αντεπεξέλθουμε οπού κληθούμε» ήταν το μήνυμα του έμπειρου επισμηναγού Γιώργου Παπαδάκη στον ΣΚΑΪ, μέλους της ομάδας Ζευς, ο οποίος ρωτήθηκε για την κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων.

Ο πιλότος της Πολεμικής μας Αεροπορίας Γιώργος Παπαδάκης είχε συγκινήσει το πανελλήνιο το 2018 στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, καθώς ήταν εκείνος που καθόταν κόκπιτ και ανέλαβε την επίδειξη με το F-16. «Το κλίμα δεν μας επηρεάζει, έχουμε πειθαρχία και είμαστε έτοιμοι να αντεπεξέλθουμε όποτε χρειαστεί. Ο ελληνικός λαός δεν γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του» διεμήνυσε, επαναλαμβάνοντας το μήνυμα του συναδέλφου του στην ομάδα Ζευς Δημήτρη Βολακάκη που άφησε με το στόμα το πανελλήνιο στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης.

 Ο επισμηναγός Γιώργος Παπαδάκης

Ο επισμηναγός Παπαδάκης όπως είπε, έχει 2.000 ώρες πτήσης,  1.500 μόνο στα μαχητικά F-16. «Η πτήση του demo είναι πολύ απαιτητική είμαι από τους τυχερούς που έχουν τη δυνατότητα να πετάνε αυτή την πτήση, γιατί σε φτάνει στα άκρα σου… Ο ανθρώπινος οργανισμός και το αεροπλάνο φτάνουν στα όρια τους, μέχρι τα 9G που είναι τα όρια ανθρώπινου οργανισμού και αεροπλάνου» εξήγησε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις